Arbeloa er nøkkelen i laguttaket

Startoppstillingen mot Real Madrid vil avhenge mye av om Arbeloa blir friskmeldt eller ikke. Benítez øyner nytt håp i tittelkampen. Selvtilliten må være til stede. Fabio stoler på Rafa i store kamper.

Alvaro Arbeloa har en hamstringskade, og det er ennå usikkert om backen blir med mot Real Madrid. Rafael Benítez avslører at 26-åringen er nøkkelen i laguttaket. Hvis spanjolen ikke blir friskmeldt, må Benítez rokere på laget. Mot Middlesbrough vikarierte Martin Skrtel, mens mot Sunderland fikk Javier Mascherano høyrebackplassen.
- Både Arbeloa og Torres trenger mer tid. Vi kommer til å ta en avgjørelse mye senere, sier Benítez.

- Mye av laguttaket vårt avhenger av om Arbeloa blir friskmeldt. Hvis det er tilfelle, blir mine beslutninger klarere når det gjelder resten av laget.

Liverpool står overfor avgjørende kamper mot Real Madrid og Manchester United denne uken.
- I morgen er det en veldig viktig kamp. Den kan gi oss et løft foran neste kamp, uttaler Benítez.

- Det er to ulike turneringer, men mot to veldig sterke lag. Så vi må gå til kampene med selvtillit.

- Vårt mål er avansement i Champions League. Det er viktig for fansen og klubben, og pengene, at Liverpool når kvartfinalen.

- Så har vi kampen mot Manchester United. Hvis vi vinner, da kan vi fortsatt tenke på tittelen. Hvis ikke vil det bli nesten umulig å vinne ligaen.

- Men vi føler at vi fremdeles er i en fantastisk posisjon, mye bedre enn forrige sesong. Vi har vist fremgang, nøkkelen er å bli enda litt bedre kommende uke.

- Vi kan gå videre i Europa. Vi vet at vi har nok kvalitet og erfaring i turneringen.

- Premier League avhenger av den neste kampen. Manchester United er et godt lag med gode spillere. Hvis vi vinner, har vi fremdeles nok kamper til å ta dem igjen.

- Spillerne har mye selvtillit grunnet det vi gjorde i Madrid. Det vil bli vanskelig å gå videre, men vi føler at vi kan klare det.

Rafael Benítez ønsker ikke å la seg påvirke av omstendighetene rundt kampen.
- Uansett hva som skjer, vil jeg forholde meg rolig. Min jobb er å analysere kampene og gi spillerne ideer og løsninger, mine tanker.

- Hvis jeg er nervøs eller for anspent, vil jeg ikke være rolig eller kontrollere tankene mine, så jeg tror dette nøkkelen.

Fabio stoler på Rafa
Fabio Aurelio er sikker på at Rafael Benítez har planlagt nøye taktikken til morgendagens kamp.
- Rafa har en evne til å vinne disse kampene. Jeg har jobbet med ham her og i Valencia, og han vet mye om styrker og svakheter i alle lag.

- Han vil ha planlagt for denne kampen i mange dager. Når vi ankommer til kampen, får vi vite nøyaktig våre arbeidsoppgaver.

- Og vi får greie på hvordan vi kan ta motstanderen. Han er en av de beste managerne i denne turneringen.

- Han har kommet til finalen to ganger, og virker alltid å være med til siste fase. Det viser hvor god han er til å planlegge for slike store kamper.