Arbeloa kommenterer ryktene

Alvaro Arbeloa har blitt linket til en retur til La Liga, og vil tilbake til Spania i løpet av karrieren. Del Bosque mener at spillerne utenlands har hevet kvaliteten på det spanske landslaget.

Den siste tiden er Alvaro Arbeloa en av spillerne som har blitt linket bort fra Liverpool, og mot en retur til Spania og Primera Division. Blant annet har hans tidligere klubb, Real Madrid, blitt nevnt som en mulig ny arbeidsgiver - ettersom de enda ikke har forsterket forsvaret, og også har planer om å hente inn spanske landslagsspillere. En pris på 8 millioner euro har blitt nevnt. På direkte spørsmål om han kunne tenke seg en retur til Spania, svarer 26-åringen følgende:

- Det er noe jeg alltid har i bakhodet. Jeg har det fint i Liverpool, men kunne tenkt meg å komme tilbake, fordi jeg fikk aldri helt oppleve La Liga på toppnivå. Jeg er sikker på at jeg returnerer en dag. Utenom fotballen, så savner jeg alt det jeg har hjemme, sier Arbeloa til AS.

- Det er alltid fint å bli linket til store klubber, og spesielt det Real Madrid-laget som nå blir satt sammen. De jobber hardt med å bygge et nytt storlag. Jeg har ett år igjen av min kontrakt i Liverpool, men du vet aldri hva som kan skje.

Backen får også spørsmål om han har planer om å forlenge kontrakten sin i Liverpool. Den utløper, som tidligere nevnt, neste sommer.

- Jeg aner ikke. Det mest sannsynlige at jeg kun blir et år til. Det sagt, så om det kommer et bud, så må de vurdere det og se om det er best for dem å selge meg nå. Agenten min får ta seg av det. Jeg fokuserer på spill for landslaget nå.

Del Bosque hyller utenlandsproffene
Spania-manager Vicente del Bosque tror at Spanias landslagssuksess om dagen er på grunn av at spanske kvalitetsspillere nå også spiller i Premier League. Liverpool FC har som kjent fem av de seks spillerne i den spanske landslagstroppen som spiller i Premier League. Den siste er Cesc Fabregas i Arsenal.

- Det at spanske spillere reiser utenlands, spesielt til England, er en av grunnene til at landslaget har løftet seg. Det er seks spillere i troppen som spiller der nå, og spillet i England har forbedret dem mye.

- For førti eller femti år siden hadde Spania en mer engelsk spillestil, men slik er det ikke lenger. I stedet har spillerne lært nye ting i England og andre steder de har spilt. De er mer klar over det taktiske, og har blitt voksnere enn de var tidligere. Det er helt klart noe som har vært viktig for dette laget, sier del Bosque til FourFourTwo.