Arsenal U18 v Liverpool U18 4-1

Effektive og farlige Arsenal dominerte etter hvert mot et Liverpool hvor svenske Alex Kacaniklic var eneste som kom i målprotokollen. Det blir vanskelig i returen på Anfield til neste uke.

Arsenal: Shea, Eastmond,  Bartley, Ayling, Cruise, Lansbury, Coquelin, Frimpong (Watt 16), Emmanuel-Thomas, Wilshire (Henderson 90), Sunu (Murphy 74). Reserver: Mann, Evina.

Liverpool: Bouzanis; Clair, Ayala, Kennedy, Buchtmann; Amoo, Wisdom, Irwin, Kacaniklic (Eccleston 63); Ince; Dalla Valle (Robinson 80). Reserver: Chamberlain, Cooper, Roberts.

Daniel Ayala og EM-mester Chris Buchtmann er erklært spilleklare etter skader, noe som betyr at bare den sentrale midtbanespilleren Adam Pepper er ute. Det gjør at 16-årige André Wisdom igjen får en rolle som midtbaneanker og spiller sentralt på midtbanen sammen med scouseren Steve Irwin. En stor dag også for 16-årige Karl Clair, som kommer inn på laget på høyreback. Liverpool vil trolig spille 4-4-1-1 med Thomas Ince bak toppscoreren Lauri Dalla Valle.

Trener Hugh McAuley sier foran avspark at han ser for seg en kamp mellom to offensive lag og at det kan bli mange mål.

1.omgang:

Arsenal skal også spille 4-4-1-1 i utgangspunktet, med Jack Wiltshire som har spilt Champions League for hjemmelaget, bak Gilles Sunu.

4.min: Den høyreiste kapteinen til Arsenal, Jay Emmanuel-Thomas, prøver seg fra 25 meter men langt over og utenfor.

5.min: Alex Kacaniklic slår kampens første corner, men forsvaret til Arsenal får klarert i kamp med David Amoo.

12.min: Liverpool har spilt seg til flere cornere, uten at det har blitt særlig farlig. Nærmest Daniel Ayala på en heading langt utenfor.

14.min: Arsenal kommer for første gang med fart og mange folk framover, men Andre Wisdom stopper angrepet med en glimrende takling av Lansbury.

16.min:   Frimpong hos hjemmelaget må ut med en lårskade, etter et tilsynelatende harmløst sammenstøt med Dalla Valle, og Sanchez Watt kommer inn.

18.min:  Den første sjansen da Wilshire spiller fram venstrebacken Cruise, som legger tilbake til Emmanuel-Thomas, men skuddet blokkeres.

20.min:  1-0 SUNU - Kombinasjon Wilshire og Lansbury spiller frem lynhurtige Gilles Sunu på topp. Han når ballen før Joe Kennedy og avslutter kontant foran Bouzanis.

23.min:
 Daniel Ayala feller Sunu på vei igjennom. Oransj farge på kortet.

24.min:  Bouzanis gjør to glimrende redninger på store sjanser, før man ser at linjemannen har flagget oppe.

34.min:  2-0 WILSHIRE str - Emmanuel-Thomas sender frispark i stolpen, etter en ny felling av Ayala. Da ballen går ut i feltet igjen gjør Karl Clair en vill og unødvendig takling bakfra. Whilshire scorer sikkert nede til venstre for Bouzanis.

36.min:
  2-1 KACANIKLIC - Liverpool drar først opp et angrep på høyresiden, og Dalla Valle header innlegget på tvers i feltet da han burde ha greide bedre ved bortre stolpe. I neste bølge slår Buchtmann inn fra venstre, Alex Kacaniklic får det første forsøket med venstre blokkert før han selv sender returen med fynd og klem i krysset med "feil" bein. Fantastisk scoring av svensken.

44.min:  Arsenal kommer dypt inne i forsvarsfeltet til Liverpool, men Lansbury får ikke klem på skuddet som triller en meter utenfor.

Hugh McAuley sa at han trodde på en åpen kamp, men treneren til Liverpool vil ha vært fornøyd med et første kvarter for hans disipler kjempet Arsenal ut av stilen og var de eneste som truet mål med noen cornere. En skade for Arsenal synes ironisk nok å være til det gode for hjemmelaget, siden det medførte at Jack Wilshire ble flyttet ned på den sentrale midtbanen hvor han begynte å slå presise pasninger ut mot Liverpools høyreside og et midtforsvar som sliter med farten til Gilles Sunu. På en annen dag kunne Daniel Ayala hatt rødt kort etter tre fellinger hvor den ene fikk dommeren til å vise gult. Man har også delvis suksess ved å utfordre ferske Karl Clair ute på backen. Arsenal var farlige i en periode midtveis i omgangen, men Thomas Ince kom etterhvert mer tilbake for å hjelpe den sentrale midtbanen med å prøve å nøytralisere Wilshire, samtidig som David Amoo har vist tendenser ute på sin høyreside. Hvis gjestene kan få Amoo enda mer i gang, og også Dalla Valle lengst fremme, kan dette bli hyggelig etterhvert, samtidig som man må hindre Wilshire å styre spillet. En super scoring av Kacaniklic gjør at finalen lever i høyeste grad.

Bilde: Steve Irwin og Jack Wilshire

2.omgang:

49.min:
  Thomas Ince er helt fri litt ute til høyre, men har ikke fart til å løpe fra forsvaret og roper litt halvhjertet på straffe da det blir en duell skulder til skulder.

55.min: Kacaniklic slår frispark inn i feltet etter felling av Ince, men Kennedy blir avblåst da han går i kroppen på keeper. Liverpool har kommet bra i gang med 2.omgang.

57.min:  3-1 WATT - Litt mot spillets gang åpner igjen Wilshire Liverpools forsvar med en smart stikker, og innbytter Watt løfter ballen elegant over Bouzanis.

60.min:  Emmanuel-Thomas spiller fram høyrekanten Lansbury, men Bouzanis redder bra på skuddet fra 16-meter.

62.min:  Ince i boka for en sen takling.

63.min:   Nathan Eccleston inn for målscorer Kacaniklic.

64.min:  Det tredje gule kortet til Liverpool, da keeper Bouzanis er "på tur" utenfor hjørnet av 16-meteren.

66.min:  4-1 EMMANUEL-THOMAS - Svære Emmanuel Thomas flikker en corner ved nærmeste stolpe videre opp i bakre kryss med hodet.

Imponerende 33662 tilskuere på Emirates.

74.min:   Rhys Murphy inn for Gilles Sunu hos Arsenal.

77.min: Flipperspill inne i Liverpools straffefelt etter et frispark, men det blåses til slutt offside.

80.min:   Dalla Valle gir tegn til at han sliter med en hamstring og Jack Robinson kommer inn.

Robinson inn betyr at han går inn på venstrebacken og Buchtmann flyttes frem.

83.min: Lansbury skyter hardt fra 20 meter, men en meter over.

83.min:  Liverpools midtforsvar sliter med en langt fremspill og innbytter Murphy bender ballen noen centimentere utenfor stolpen.

86.min:  Joe Kennedy blir for treg i vendingen og kommer også i dommerens bok.

90.min:   Wilshire får stor applaus da han går ut og Henderson kommer inn.

90+3.min:  Murphy setter ballen i nettet etter et fremspill, men blir avblåst for offside. Reprisen viser at målet skulle ha vært godkjent.

Etter at Liverpool begynte brukbart i begge omgangene gikk det til slutt slik en fryktet. Det var et spørsmålstegn ved forsvaret, og de tunge midtstopperne Kennedy og Ayala samt den ferske høyrebacken Clair, måtte betale dyrt da hurtige og tekniske motstandere både var gode og effektive. Det hele glimrende regissert av Jack Wilshire, en sentral utgave av sin ungdomssjef Liam Brady for de som husker ham. Liverpool kjempet, men uten Adam Pepper sentralt mistet man også noe av sitt konstruktive spill. Til slutt mistet man også både humør og gnist, og en står foran en svært vanskelig returkamp på Anfield til tirsdag.

Av spillerne synes vi David Amoo var lagets største trussel, selv om han ikke fikk så mye å jobbe med. Dean Bouzanis hadde sine redninger og Christopher Buchtmann på backen og Andre Wisdom sentralt gjorde også en del bra saker. Framme ble det tynt, bortsett fra kanonskuddet til Kacaniklic, og Lauri Dalla Valle var aldri i nærheten av en sjanse.