Aurelio tar Rafa i forsvar

Fabio Aurelio reagerer på engelsk presses behandling av Rafael Benitez. Jan Mølby tror Daniel Agger ønsker å bli i Liverpool.

I likhet med Kenny Dalglish har Fabio Aurelio problemer med å forstå de voldsomme reaksjonene på Rafael Benitez sin lagoppstilling mot Portsmouth.

- Manageren opplevde lignende kritikk i Spania også, hvor folk sa han gjorde for mange forandringer. Det er det samme nå. Jeg har spilt under ham lenge, så jeg kjenner hans metoder. Han gjør alltid hva som er best for laget, sier venstrebacken til Liverpool Echo.

- Han bryr seg ikke om hva utenforstående tenker eller mener, noe som er bra for laget. Vi kan kjempe om tittelen, og vi kan vinne tittelen. Klarer vi det, vil manageren bli hedret som den beste noen sinne. Men klarer vi det ikke, vil folk hevde det er fordi han roterer for mye.

- I fotball er det resultatene som betyr noe, og vi fikk et godt resultat mot Portsmouth. Vi var veldig godt fornøyd med det. Folk forstår ikke byttene manageren gjør, men han vet hva spillerne føler. Han vet hvem som er slitne og hvem som ikke er det, og han vet hvordan han skal bruke troppen sin, sier Aurelio i sin forsvarstale.

- Vi vet at når Rafa tar ut et lag til en kamp, så vil det være de beste spillerne til å gjøre jobben på det tidspunkt. Vi støtter ham.

- Hadde vi tapt kampen mot Portsmouth ville vi ha opplevd to forferdelige uker uten kamp. Men vi gjorde jobben og vant kampen, og satte oss selv i en veldig god posisjon.

Aurelio er meget forundret over pressens reaksjoner på laget som Benitez tok ut til Pompey-kampen.

- De andre storklubbene gjør det samme. Alle de store lagene har store tropper med gode spillere, så jeg forstår ikke dette, sier han.

- Vi ligger godt an både i ligaen og i Champions League, så folk prøver kanskje å konstruere problemer for å skape trøbbel for oss. Men vi er vant til det.

- Vi hadde en jobb å gjøre, og vi måtte fokusere på det og ikke hva folk snakket om.

Selv følte Aurelio seg komfortabel i en litt uvant rolle på den sentrale midtbanen.

- Jeg følte det gikk greit, og at jeg gjorde en god kamp. Omstendighetene var ikke de beste, men vi fikk mye rom til å spille i, spesielt i første omgang.

- Det er helt annerledes å spille sentralt. Jeg hadde noen problemer ettersom jeg er vant til å motta ballen med blikket fremover på banen som sideback. På midtbanen har du mindre oversikt over hva som skjer rundt deg, så det er vanskeligere. Men jeg var forberedt på å gjøre hva klubben forlangte av meg, og laget vant kampen.

- Jeg syntes jeg spilte ganske bra, spesielt før pause. I andre omgang var det litt vanskeligere, da jeg ble liggende dypere. Men det var ikke dårlig. Vi har mange gode midtbanespillere her i Liverpool, så jeg tror ikke jeg behøver å vikariere på midtbanen igjen.

Om frisparkmålet sitt sier han følgende:

- Du kan ikke se hvor åpningene er når du fokuserer på ballen for å skyte. Alle stilte seg på målstreken, så jeg prøvde bare å skyte så hardt jeg kunne og be til høyere makter om at den skulle gå i mål.

- Vi har selvtillit, og tror vi kan kjempe om tittelen. Samtidig vet vi at det er mye igjen av sesongen. Vi må ta poengene borte mot United, og så får vi skje hva United gjør deretter.

Mølby tror Agger ønsker å bli i Liverpool
Det spekuleres i det vide og brede rundt Daniel Aggers Liverpool-fremtid, og uttalelser fra midtstopperen selv de siste dagene har vært som bensin på bålet. Men landsmannen Jan Mølby tror Agger ønsker å bli i Liverpool.

- Jeg vet Daniel ønsker å fortsette i Liverpool og bli en Liverpool-legende. Han føler han kan oppnå sine drømmer på fotballbanen her, sier Mølby til Liverpool Echo.

- Før han pådro seg metatarsalskaden spilte han veldig godt, både defensivt og offensivt. Han er trolig ikke tilbake på det nivået ennå, hovedsakelig fordi han har fått lite spilletid, men han har potensial til å bli en av de beste spillende forsvarerne i verden, legger han til.