Aurelio ute til over nyttår?

The Guardian melder at Fabio Aurelio kan bli satt på sidelinja i hele seks måneder etter kneskaden han pådro seg da han spilte fotball med barna sine i sommerferien.

Liverpool har ikke krevd at brasilianeren skal returnere til Melwood i forbindelse med preseason-starten, som en følge av den alvorlige skaden. Den vanligvis så velinformerte journalisten Andy Hunter skriver at den sportslige ledelsen i klubben venter spent på siste nytt om kneskaden til Aurelio, og man frykter at venstrebacken ikke vil være tilbake på banen før rundt juletider.

Manager Rafael Benitez skal allerede være inneforstått med at han må starte den nye sesongen uten sitt førstevalg på venstrebacken. De første prognosene tydet på at 29-åringen ville være ute til september. Men nå hersker det usikkerhet hvorvidt Aurelio vil være ute i tre måneder i beste fall, eller i seks måneder i verste fall, og Benitez skal vente på en bekreftelse på dette.

Liverpool FC har fortsatt til gode å bekrefte den tidligere Valencia-spillerens skade. Det kompliserer situasjonen at skaden oppsto mens Aurelio var hjemme i Brasil. Han kan komme til å fortsette rehabiliteringen i hjemlandet, da Liverpool fortsatt ikke har krevd hans retur til Melwood.

Aurelios skade kommer ekstra ubeleilig for Benitez, da det skaper problemer for managerens transferplaner. The Guardian hevder at Benitez hadde planlagt å selge Andrea Dossena, og skriver at han fortsatt kan komme til å gjøre dette selv om Aurelio skulle bli satt ut av spill til over nyttår. Benitez må i så fall stole på Emiliano Insua som permanent venstreback. Den 20 år gamle argentineren fikk 13 kamper for Liverpools førstelag sist sesong. Back up blir i så fall den 18 år gamle nyervervelsen Chris Mavinga fra Paris Saint-Germain.