Avgjørende uke for Gerrard

En avgjørelse om Gerrard må opereres vil bli tatt kommende uke. Rehabiliteringen har tatt lenger tid enn forventet. Rafa tror ikke spilleren vi slite med problemet resten av karrieren.

Rafael Benítez står overfor en viktig avgjørelse om helsetilstanden til Steven Gerrard den kommende uken. Lagkapteinen sliter med smerter i lysken, og rehabiliteringen har gått saktere enn forventet. De neste dagene blir avgjørende om 29-åringen må på operasjonsbordet eller ikke. Han vil få intensiv behandling de nærmeste dagene for å se om det er mulig å bli klar til Champions League-kampen mot Lyon.
- Jeg er ikke sikker på om Stevie vil trenge operasjon. Han jobber hardt med fysioterapeutene, gjentar Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

- Nå må vi være forsiktige fordi vi ønsker ikke å ta noen sjanser.

Benítez avslører at det er lysken som er problemet, ikke adductoren.
- MR-undersøkelsen nå var ok når det gjelder adductoren. Det er et lyskeproblem. Vi må snakke med ham for å analysere om han har smerter eller ikke, og så snakke med lege og fysioterapeutene hver dag,

- Han har ikke fått tilbakeslag denne uken, men fremgangen er ikke som forventet. Vi trodde han kunne bli klar til forrige kamp, men det er det samme.

- Dersom han ikke blir bedre om få dager, vil vi analysere situasjonen igjen. Neste uke må vi ta en avgjørelse om operasjon. Hvis han ikke er bra, så må vi ta en avgjørelse.

Gerrard har også tidligere slitt med lyskeproblemer, og det er bekymring innad i klubbens medisinske støtteapparat.
- Det er en vanskelig situasjon, og jeg vet ikke nøyaktig hva det er, fortsetter Benítez.

- Han har smerter i lysken. Vi jobber med ham, og han har ingen kraft. Det er ikke på grunn av muskelen. Det er på grunn av smerter i lysken, så vi jobber med det.

- Steven er bekymret. Han er litt nedfor fordi han trodde han kunne ha vært bedre. Han kan ikke slå langpasninger. Det er ikke for mye, men det er nok til at han ikke kan spille komfortabelt.

Engelsk presse er opptatt av om Steven Gerrad rekker Englands privatlandskamp mot Brasil i Qatar om 14 dager. Benítez tenker definitivt ikke på det.
- Vi kan ikke se én eller to uker fremover. Hovedsaken for oss er at vi har en viktig kamp mot Fulham, en kamp han ikke kan spille.

- Så har vi en viktig kamp mot Lyon, og vi må undersøke situasjonen hver dag. Jeg kan ikke snakke om én eller to uker fremover.

Benítez vet at Gerrard har spilt mye denne sesongen, og kanskje må spill for klubb- og landslag håndteres annerledes i fremtiden.
- Jeg tror ikke det er på grunn av alderen. Han har hatt disse problemene. Noen ganger må du gi spilleren tid, tilføyer Benítez overfor Liverpool Echo.

- Men når en spiller spiller mange kamper for klubb og landslag, er det ikke lett å gi ham hvile. Kanskje vi må handtere det annerledes i fremtiden.

- Vi vil alltid ha det samme problemet - han ønsker å spille hver kamp. Det er positivt ettersom mentaliteten er virkelig god. Han kommer til å bli ok, men vi må finne en løsning.

Benítez håper at hvile og behandling vil hjelpe Steven Gerrard. Manageren har ennå gitt opp håpet om å ha kapteinen med mot Lyon.
- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Han jobber med fysioterapeutene, og vi får se om han viser fremgang.

- Alt avhenger av det medisinske støtteapparat. De vil gi oss råd om hvordan vi skal gå frem. Om to eller tre dager får vi se om han gjør det bra. Hvis han klarer seg bra, kanskje kan han bli tilgjengelig.

- Jeg tror ikke han kommer til å ha dette problemet resten av karrieren, men vi må finne en løsning nå. Vi har et godt medisinsk støtteapparat. Jeg har tro på at vi kan håndtere problemet, sier Benítez til BBC Sport.

Benítez angrer ikke på at han benyttet Gerrard spilte mot Lyon. Kaptein måtte forlate banen allerede etetr 25 minutter i det oppgjøret.
- Jeg angrer ikke på at han spilte fordi det var en viktig kamp og vi måtte ta en sjanse, fortelelr Benítez.