Avhengig av gode sommeruker

Liverpool-manager Rafael Benitez sin femårsplan avhenger av de neste fem ukene. Skal klubben ta sin første Premier League-tittel er de avhengig av å lykkes i transfervinduet.

Det har tatt Benitez fem år å stenge gapet i toppen i Premier League. På slutten av hans første fulle Anfield-sesongen var han astronomiske 37 poeng bak seirende Chelsea. Nå er de bare noen kamper som endte med poengdeling og ikke seier hjemme på Anfield fra å slå Manchester United i tittelkampen.

Nå sier spanjolen at suksessformularet for neste sesong avhenger av de neste fem ukene.

Etter at trepoengeren var i havn i siste ligarunde ble fokuset rettet mot hvem Liverpool-manageren vil forsøke å bringe inn denne sommeren, og kanskje enda mer viktig og spennende; hvem lar han gå?

- Ikke be meg om å avsløre noen transfermål i dag, ba han på pressekonferansen etter 3-1-seieren over Tottenham søndag.

Første bevis for at Rafa allerede nå har begynt å tenke på sesongen 2009/10, er oppsettet av midtstopperduoen i hjemmekampen mot Tottenham. Det at Martin Skrtel og Daniel Agger spilte midtstoppere for første gang sammen ble sett på som bevis på at framtiden er i gang.

Med Alvaro Arbeloa skadet, ignorerte Benitez den sentimentale siden ved Tottenham-kampen, nemlig det faktum at Sami Hyypiä spilte sin siste kamp for klubben. Først i det 83. minutt ble bønnene fra The Kop hørt og Sami fikk komme inn.

Da var det Steven Gerrard - og ikke Agger/Skrtel - som ble ofret. Det dansk-slovakiske midtstopperparet ble på banen til dommeren blåste av kampen. Hva som bor i samarbeidet mellom midtstopperne er det litt vanskelig å vite noe særlig om all den tid Liverpool ikke ble satt på de store defensive prøvene.

Tottenham-manager kalte Liverpool "end-of-seasonish", men til tross for dette var ikke Spurs i nærheten av poeng.

Manchester United har vunnet de tre siste Premier League-titlene, men seiersmargin til de nærmeste lagene er gradvist blitt mindre. I 2007 var det 21 poeng mellom Liverpool og United, forrige sesong elleve og denne sesongen altså kun fire poeng mellom rivalene i nordvest. Er sesongen 2009/10 året da Rafael skal ta det siste steget, slå Manchester United og manager Alex Ferguson (bildet) og bringe det første Premier League-trofeet til premieskapet på Anfield? Sommerukene avgjør mye av hvordan sesongen vil bli.