Babel får snakke med andre klubber

Ryan Babel kan forsvinne fra Liverpool i løpet av sommeren. Rafael Benitez har fortalt spillerens agent at han ikke kan love nederlenderen mer spilletid. Rafa ønsker å beholde Sebastian Leto.

Babels agent, Winnie Haatrecht, møtte Benitez for å diskutere Babels ønske om mer spilletid neste sesong. Det kunne ikke Liverpool-manageren love ham, og Benitez informerte derfor Babel om at han har lov til å snakke med andre klubber i dette transfervinduet.

Babel kom til Liverpool fra Ajax for £11.5M i juli 2007. Anfield-klubben ønsker nok å få tilbake mesteparten av de pengene ved et eventuelt salg. Liverpool Daily Post tror at prislappen vil ligge på rundt £8M.

Babels game klubb, Ajax, skal allerede ha vist interesse for angriperen, men prislappen og spillerens lønnskrav kan sette en effektiv stopper for en retur til Holland. Daily Post tror også klubber i Italia og Spania nå vil vise interesse for Babel, og skriver at engelske klubber som Tottenham, Aston Villa og Arsenal også kan være interesserte. En annen mulighet er at Benitez vil forsøke å benytte Babel i en byttehandel for å sikre seg noen av sine egne transfermål.

Ryan Babel står bokført med 14 mål på 91 kamper for Liverpool. Han har imidlertid bare startet 42 av disse kampene, og kun 15 ganger har han fullført 90 minutter for de røde. I 2009 har han startet kun seks kamper.

Ønsker å beholde Leto
Rafael Benitez opplyser ellers til Liverpool Daily Post at han vil gjøre et nytt forsøk på å få arbeidstillatelse for Sebastian Leto, som har vært utlånt til Olympiakos denne sesongen.

- Vi vil prøve å finne en løsning. Vi ønsker ikke å gi slipp på ham, siteres Liverpool-manageren.

Får man avslag på nytt, mener Daily Post det er sannsynlig at argentineren blir solgt.