Babel frykter ikke Arsenal

Ryan Babel blir høyst sannsynlig ikke spilleklar til søndagens kamp mot Arsenal, men nederlenderen har stor tro på at hans lagkamerater skal klare brasene mot The Gunners.

- Arsenal spiller utvilsomt god fotball, og kampene mot dem er alltid spennende. Men vi frykter dem ikke. Vi kjenner til hvordan de spiller, og hva som er deres styrker, så jeg tror vi kan forberede oss godt på denne kampen, sier Babel til Liverpoolfc.tv.

- Vi har spilt en rekke kamper mot Arsenal de siste sesongene. Det handler om å benytte riktig taktikk mot dem, og vinne denne kampen. Jeg tror ikke de vil undervurdere oss, ved å tro at vi ikke er i form. Det blir en spennende kamp, legger han til.

The Gunners er det laget som har gjort flest mål i årets Premier League, med 38 scoringer på 14 kamper. Babel tror at Liverpool kan utnytte Arsenals angrepsvillighet.

- De liker å presse høyt, og sette motstanderne i offside. Dersom man har raske spillere som kan komme bak deres forsvarere, kan det gi oss muligheter. Deres sidebacker liker å være med i angrep, og noen ganger sliter de med å komme raskt nok tilbake i forsvar. Det kan være noe vi kan utnytte.

Babel har selv vært involvert i flere interessante oppgjør mot Arsenal i løpet av de par årene han har vært på Merseyside. Lagene spilte uavgjort 4-4 på Anfield i ligaen i fjor, og den dramatiske 4-2 seieren i kvartfinalen i Champions League våren 2008 huskes også godt. Babel skaffet som kjent Liverpool straffesparket som ga 3-2, og scoret selv 4-2 målet på overtid.

Vi spilte mot Arsenal i kvartfinalen i Champions League for et par år siden, og lå an til å ryke ut. Vi klarte å snu det mot slutten, i en utrolig kamp, minnes han.

- Klarer vi å slå et topplag som Arsenal, vil livet se lysere ut. Det er selvsagt viktig med tanke på de tre poengene, men også for selvtilliten vår. På et eller annet tidspunkt må vi snu denne trenden, og begynne å vinne kamper. Forhåpentligvis starter vi med det allerede i helgen. Jeg tror definitivt vi er i stand til å bli blant de fire beste. Liverpool er alltid kapable til å komme tilbake fra vanskelige situasjoner, så hvorfor skal vi ikke være det også i år?