Balague: - Ikke råd til Eto'o

Liverpool har rett og slett ikke råd til å hente Barcelona-spissen. Førsteprioritet er få spillere i stallen til å forlenge sine kontrakter. Transferbudsjettet tåler ikke budkriger.

Den spanske journalisten Guillem Balague føler at tiden er inne for å presisere noen av kommentarene han kom med for en tid tilbake. Da virket det som det pågikk noe i kulissene når det gjaldt en overgang for Samuel Eto'o, men tilbakeviser det nå. 
- Faktumet er at Liverpool ikke har råd til å signere Samuel Eto'o, skriver Balague på sin hjemmeside.

- Han har hatt en utmerket sesong i Barcelona. Selv om hans nåværende kontrakt utløper i 2010, vil han ikke bli lett å få tak i. Overgangen i seg selv kan koste rundt 15 millioner euro totalt. I tillegg kommer en årslønn på 7,5 millioner euro. Da snakker vi om en avtale som er i overkant av Liverpools forventede budsjett og nåværende lønnstruktur.

- Det er sant at Eto'o en gang var sterkt med i Rafas planer, men det var da han var et foretrukket valg fremfor Fernando Torres. Vi vet alle hvordan det scenario har gått.

- Fokuset i øyeblikket er på å binde spillere som allerede er i klubben til nye kontrakter. I tillegg til Gerrard er det fremdeles et par som skal sluttføres. Dette vil danne fundamentet for fremtiden, og ikke dyre, høyt profilerte overganger av den typen som har vært nevnt på diskusjonsfora og som leserne har spurt meg om. Inntil situasjonen rundt eierskapet blir løst, vil det ganske enkelt ikke finnes slike midler tilgjengelig.

- Selvsagt vet og forstår Rafa det. Det var avtalt før han signerte kontrakten. Han vet hva han har skrevet under på når det gjelder størrelsen på de midlene som blir eller ikke blir gjort tilgjengelig.

- En av leserne lurte på om midlene var en av sakene Rafa tenkte på i forrige uke da han vurderte å slutte i klubben. Hans bekymring var rettet mot retningen klubben ville ta heller enn pengene.

- Hvis avtaler skal bli gjennomført, må de gjøres stille og rolig. En gjentagelse av situasjonen med David Silva må unngås.

- Valencia lekket en henvendelse fra Liverpool for å få til en budkrig. For at Liverpool skal kjøpe spillere av det kalibret, må en avtale bli gjort hurtig og diskret for å unngå at prisen eskalerer ved interesse fra rivaliserende klubber.

- Såfremt den finansielle situasjonen ikke endres, vil slike høyt profilerere overganger hvor Liverpool ser ut til å konkurrere med andre toppklubber, ifølge media, ikke kunne finne sted. Hvis noen går ut offentlig med en avtale, som Valencia gjorde, vil den kollapse.