Balague presiserer

Et salg av Alonso kan skje fort dersom partene blir enige om en avtale. En stor overgangssum må være eneste grunn til et eventuelt salg av Alonso. LFC ikke interessert i Negredo eller Heinze.

Journalisten Guillem Balague hevdet i går at Xabi Alonso kunne være på vei til Real Madrid i løpet av kort tid. Nå ønsker han å presisere at en overgang vil skje fort først når en avtale eventuelt er sluttført.
- Fremtiden til Xabi Alonso er over baksidene i dag igjen, og det ser ut til å forandre seg fra dag til dag. Det er ingen overraskelse: Den nye presidenten i Real Madrid forsøker å komme i gang med sommerhandelen så fort som mulig. Xabi Alonso er høyt på listen hans over prioriteringer, og situasjonen er så flytende, skriver Balague på sin nettside.

- Jeg har hatt inntrykk av at dersom en avtale blir gjort, vil ting gå veldig fort. Det vil passe alle involverte parter: Liverpool vil trenge penger tidlig for å gå ut og signere andre spillere; Xabi vil se etter en ny utfordring etter fem år i klubben, og vil ha sin situasjon avklart tidlig denne sommeren; Real vil få midtbanespilleren de ønsker, og så ta for seg andre mål. Nå som det er klart at Gareth Barry er i samtaler med Manchester City, gir det mening at Liverpool vil ønske å få vite hvor de står så fort som mulig for å unngå å miste andre som vi vet er et transfermål.

- Situasjonen blir komplisert, noe jeg uttrykte i går. Det er mye arbeid å gjøre, og det vil bli løst fort dersom og når man har kommet til enighet om en avtale.

- Delvis grunnet hvor upopulær overgangen vil bli i Liverpool, blir det veldig politisk. Jeg mistenker at før Liverpool vil la Xabi gå, ønsker klubben at han går ut offentlig og uttrykker et ønske om å dra.

- Jeg har fått spørsmål om hvorfor Rafa ville ønske å selge ham, men det ville bli en annerledes historie dersom Xabi sier at han ønsker å reise, ville det ikke? Selv den mest innbitte Liverpool-fans ville kanskje akseptere det etter fem års fremragende tjeneste for klubben og et liv i England. Xabi kunne vært fristet til en mulighet for å vende hjem og spille for den største klubben i hjemlandet. Xabi blir absolutt ikke drevet ut av klubben som noen ser ut til å antyde.

- Det er en annen forutsetning om en overgang skal skje. Real Madrid må legge et stort bud på 40M-50M euro på bordet, på en veldig høyprofilet måte, men det er svært usannsynlig. Vi kommer mer trolig til å se kamp som katt og mus ettersom Real Madrid vil forsøke å forhandle fram en best mulig avtale for seg selv. Det har blitt rapportert at Real Madrid kunne tilby spiller pluss penger, men det har ikke vært noen kontakt. Liverpool vil ikke ha noen av spillerne som har vært nevnt, Negredo eller Heinze, på dette stadiet.

- Hvis de involverte parter hadde gjort dette på en annerledes måte, vil overgangen kanskje vært på plass allerede. Men nå kan ingen forutse hva som kan skje. Jeg vil tro at dersom Xabi Alonso blir solgt, vil det bli for pengene: Rafa Benítez vil ha så mye penger som mulig for å styrke transferbudsjettet som gjør det mulig for ham å kjøpe de spillerne han har identifisert som prioritet, og som ikke bare er tilbudt på en skål.

- Ha tro på manageren og stol på hans vurderinger. Husk kritikken da Liverpool kjøpte den ukjente Skrtel. Hvor mange klaget på at Benítez ikke trengte Agger fordi han allerede hadde Hyypiä?

- Jeg tror vi bare må se på Rafas reaksjon på spørsmålene om Xabis fremtid for å vite det. Hvis Real Madrid ønsker å kjøpe Alonso, må det temmelig mye penger til, en stor del overtalelse og en henstilling fra spilleren også. Real Madrid vil komme til å jobbe hardt fra nå av med å forsøke og få handlet hurtig, noe som fortsatt kan skje, men vi vil se at ingen avtale er inngått, noe som betyr at Xabi blir. Og dersom han blir, så la oss se på hva som skjedde med Gerrard for et par år siden. Det så ut som han var på vei ut, men se på ham nå.