Balague: - Rafa ikke interessert i Johnson

Den velinformerte spanske journalisten Guillem Balague tror ikke at Rafael Benitez er interessert i Portsmouths høyreback Glen Johnson. Det forhandles fortsatt om managerens handlefrihet.

Engelske søndagsaviser har hevdet at Glen Johnsen allerede har vært på Melwood og gjennomført en medisinsk test i forkant av en overgang fra Portsmouth til Liverpool. Dette avviser Guillem Balague på det sterkeste.

- Jeg kan bekrefte at Johnson ikke har vært på Melwood i det hele tatt, skriver den spanske journalisten på sin egen nettside.

- Jeg tror ikke at Liverpool vil komme med noe seriøst bud på Glen Johnson for øyeblikket. Høyrebacken er ikke hva Benitez prioriterer å styrke. Liverpool-manageren må også selge før han kan kjøpe, så hvorfor bruke £9-12M i en slik posisjon når det er andre områder hvor det er mer behov for å styrke stallen, undrer Balague.

- I sin tid i Liverpool har Rafa Benitez alltid klart å balansere regnskapene utrolig bra. Netto har han ikke brukt mer enn om lag £9M på spillerkjøp. Etter at han kjøpte Albert Riera i sommer, er tallene røde for denne sesongen, og han vil være ute etter å kvitte seg med spillere for å få råd til å investere i nye, påstår den spanske journalisten.

- Å få kontrollere transferbudsjettet og de sportslige avgjørelsene er fortsatt de viktige punktene som det gjenstår å bli enig om i managerens pågående kontraktsforhandlinger. Benitez ønsker en lignende kontroll på disse områdene som Alex Ferguson og Arsene Wenger har i sine respektive klubber.

- Rafas kontraktsforhandlinger blir gjort direkte med representanter for Liverpools amerikanske eiere, og man har kommet til enighet på de fleste viktige punkter. Ytterligere diskusjoner er imidlertid nødvendig før kontrakten underskrives. Å definere Rafas rolle innenfor klubbens struktur og hans grad av kontroll på Anfield står høyt på denne agendaen, avslutter Balague.