Barry klar for City

Manchester City har kjøpt Gareth Barry fra Aston Villa for £12M. Spilleren har skrevet under på en femårskontrakt. OPPDATERT. Salif Diao og David Raven tilbudt nye avtaler. John Welsh frigitt.

Gareth Barry har signert en femårskontrakt med Manchester City. Både Aston Villa og Manchester City bekrefter at overgangen nå er sluttført. Fra City of Manchester Stadium rapporteres det at overgangssummen ligger på £12M. Hele overgangen har blitt ordnet i løpet av dagen. City fikk et bud godkjent tidligere i dag. Deretter åpnet Manchester-klubben samtaler med spilleren om personlige betingelser, før den obligatoriske legetesten ble gjennomført.
- Gareth Barry skal ha på seg en himmelblå trøye neste sesong etter at Mark Hughes fikk i havn en £12M-overgang fra Aston Villa til City of Manchester Stadium for den høyt verdsatte engelske midtbanespilleren, står det i en uttalelse på Manchester Citys offisielle nettside.

- Ved at årets spiller Stevie Irland har forpliktet seg til nye fem år i City og med Barrys ankomst etter å ha signert en femårskontrakt betyr det at Hughes vil ha en av Premier Leagues mest formidable midtbaner.

Det har vært rapportert at Gareth Barry skulle være Rafael Benítez' hovedmål på overgangsmarkedet denne sommeren, men spilleren bestemte seg allerede nå for å fortsette karrieren i Manchester City. 28-åringens kontrakt på Villa Park går ut neste sommer. 

Barry har antydet at han gjerne vil spille Champions League-fotball, men på City of Manchester Stadium blir det ikke engang e-cupspill neste sesong. Manchester City har imidlertid ambisiøse planer etter at styrtrike eiere overtok i fjor høst.

- Jeg er henrykt over å gå til City. Det tok ikke mye overtalelse fra Mark Hughes. De går i den retingen jeg ønsker. Det er stort potensial her. Jeg er sikker på at det kommer flere tilvekster i troppen denne sommeren, sier Barry til Citys offisielle nettside.

The Guardian hevder at Gareth Barry nå får en ukelønn på hele £100000, mer enn det dobbelte av hva han hadde i Aston Villa.
- Det er en overraskelse at Manchester City ble foretrukket, sier BBC Radio Five Lives Pat Murphy.

- Det er trolig pengene som lokker Barry, eller fristelsen av å danne et fundament slik at Manchester City kan bli en seriøs aktør blant topp fire

- Men de skal ikke spille Champions League-fotball neste sesong. Villa skal i det minste være med i Europa League.

- Barry har vært med Villa i 10 år. Når han nå drar, tror jeg at han vil gjøre det med lykkeønskninger fra Villa-fansen.

- Men jeg tror de er overrasket at han ser ut til å ha valgt Manchester City fremfor Liverpool eller Arsenal. De ville ha forstått det om han dro til en klubb i Champions League.

Graham Taylor tror Gareth Barry valgte Manchester City for å  være sikret en fast plass på laget, men legger ikke skjul på at lønnen også må ha vært en faktor.
- Han må tro at Manchester City kommer til å signere kvalitetsspillere som vil gi dem den best mulige sjansen til å spille Champions League-fotball om to sesonger.

- Han vil være klar over at det er ingenting viktigere enn å spille førstelagsfotball i et VM-år.

- I Aston Villa ville han helt sikkert ha vært regelmessig på førstelaget. Jeg tror han kommer til å være det i Manchester City, men jeg er ikke så sikker på at det ville ha vært tilfelle i Liverpool.

- Jeg antyder ikke at Mark Hughes vil gå helt amok med lønningene klubben betaler ut, men pengene må ha vært en faktor.

Welsh frigitt av Hull
De tidligere Liverpool-spillerne Salif Diao, John Welsh og David Raven har med sine nåværende klubber kontrakter som utløper til sommeren. Diao har fått tilbud om en forlengelse med Stoke, mens Welsh er en av åtte spillere som ikke får fornyet kontrakt med Hull. David Raven har blitt forelagt en ny toårig avtale med Carlisle.