Barry skaper nye spekulasjoner

Gareth Barry har hintet om at han ønsker å spille i Champions League neste sesong, for å øke sine sjanser til VM-billett. Houllier mener at Capello må hente Carragher tilbake til landslaget.

Birmingham Mail melder at uttalelser fra Gareth Barry til engelsk presse i forbindelse med Englands landskamp denne uken kan tolkes dit hen at midtbanespilleren igjen er åpen for en overgang til Liverpool FC.

Barry hinter nemlig om at Champions League-fotball neste sesong vil øke hans sjanser til å spille i VM i Sør-Afrika for England.

Birmingham Mail er ganske sikre på at Liverpool vil fornye sin interesse for Aston Villa-spilleren til sommeren, og at hans fremtid på Villa Park derfor er høyst usikker. Villa har som kjent opplevd en formsvikt den siste tiden, og er i ferd med å kaste bort muligheten til å komme blant de fire beste i Premier League, og dermed kvalifisere seg til Champions League-spill. Dette kan få direkte konsekvenser for hvor Barry spiller sin fotball neste sesong.

Barrys kontrakt med Aston Villa løper ut sommeren 2010, og 28-åringen innser at spill for en av Europas ledende klubber kan hjelpe ham godt på vei i kampen om en plass i VM-troppen.

- Hva som skjer i sommer dersom Villa ikke kommer blant de fire beste? Dette er den type negative kommentarer som kastes mot meg, og som jeg prøver å skyve til side fra hele spillertroppen, er svaret Barry ga når han ble konfrontert med dette.

- Jeg konsentrerer meg om de åtte kampene som gjenstår, og jeg tror fortsatt vi kan bli blant de fire beste. Jeg håper at mine lagkamerater også tror på det. Slik vi har spilt denne sesongen, er det ingen grunn til at vi ikke kan sanke nok poeng fra de siste åtte kampene til å være med i kampen om en plass i Champions League-kvalifiseringen. Det er alt jeg fokuserer på nå, og resten vil jeg ta tak i etter sesongslutt.

- Jeg har fortsatt ikke spilt i Champions League. Regelmessig spill der ville forhåpentligvis forbedre meg som spiller og gjøre meg til en mer verdifull landslagsspiller. Internasjonal fotball gir deg selvtillit når du reiser tilbake til klubben din. Jeg håper å spille fast for England.

- Dette året har det ikke vært noe problem å ikke spille i Champions League, med tanke på spill for England. Jeg har spilt i UEFA-cupen, og har spilt fast på landslaget de siste 12 månedene. Det er ikke alfa og omega å spille i Champions League, men det vil utvilsomt være til hjelp med tanke på det kommende VM.

Houllier mener Capello må overtale Carragher
Tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier mener at Fabio Capello bør forsøke å overtale Jamie Carragher til å dra på seg den engelske landslagsdrakta igjen. Franskmannen mener at scouseren er svaret på Englands problemer på høyrebacken! En posisjon som Carragher selv er tydelig ukomfortabel med på klubblaget.

31 år gamle Carragher står bokført med 34 landskamper for England. Han har selv bestemt seg for at han ikke ønsker å spille flere ganger med de tre løvene på brystet. Et av argumentene var blant annet at han sjelden fikk spille i sin beste posisjon, som midtstopper.

- Det er kanskje ikke passende at jeg kommer med råd til Fabio Capello, men jeg ville ha kontaktet Jamie Carragher med beskjed om at England behøver ham. Jeg ville ha bedt Carragher komme tilbake ved starten av neste sesong. Etter mitt hode ville jeg ha benyttet ham som høyreback, da dette er en posisjon der England mangler en god løsning for øyeblikket. Det fine med Carra er at han kan spille høyreback, venstreback og selvsagt midtstopper. Han kan bekle en rolle som defensiv midtbanespiller også, sier Houllier til Liverpool Daily Post.

- Hans rutine vil være verdifull i VM. I tillegg er han en god mann å ha i garderoben.

Carragher selv har ikke vist noen tegn til at han er fristet til å gjøre comeback på landslaget.