Begynner å vinne supporternes tillit

Liverpool har vært inne i en mager periode, men på midtbanen har Lucas vist seg fra en bedre side. Nå hører man applaus i stedet for mishagsytringer når brasilianerens navn leses opp.

Lucas spilte en ny god kamp mot Lyon. Brasilianeren ser ut til å ha spilt på seg selvtillit denne høsten. Nå sitter plutselig pasningene, og de går fremover i stedet for bakover. Og arbeidskapasiteten har det aldri vært noe å si på. Han vil således være et sikkert kort på midtbanen når de røde møter Birmingham på mandag.

- Etter Manchester United-kampen var det en del folk som kom bort til meg og fortalte at Lucas hadde spilt veldig godt. Man må analysere situasjonen. Han var en ung spiller som kom til en stor klubb i et nytt land. Det var annerledes enn noe han hadde opplevd tidligere. Han måtte gjennom en tilvenningsperiode, uttaler manager Rafael Benitez til Liverpool Echo.

- Han måtte venne seg til språket, og kulturforskjellene var også et problem for en som hadde bodd hele livet i Brasil. Likevel viste han karakterstyrke i hver eneste kamp og under hver eneste treningsøkt. Han jobber hardt, og prøver hele tiden å bli bedre. Vi følger ham nøye, og ser at han spiller bra for øyeblikket. Men vi vet også at han vil bli enda bedre med tiden.

- Han er en veldig god proff, og jeg tror mange av våre fans nå begynner å innse at han er en spiller som gir alt for den røde trøya. Hans selvtillit vokser, han prøver å ta mer ansvar og han gjør alt jeg ber ham om. Jeg er glad for at det begynner å fungere for ham, og jeg er glad for at han er på vårt lag.

Selv fokuserer Lucas nå kun på å ta tre poeng mot Birmingham på mandag, selv om han skal fly til Qatar for spille landskamp for Brasil lørdag om en uke.

- Vi er i en vanskelig posisjon for øyeblikket. Nå er det opp til oss ute på banen å gjøre noe med situasjonen. Rafa er en veldig god manager, og nå må vi forsøke å vinne både for oss selv og for ham. Han har gjort mye både for laget og for meg, uttaler 22-åringen.

- Han har gitt meg spilletid og han har gitt meg selvtillit, så nå ønsker jeg å betale ham tilbake ved å jobbe veldig hardt og spille slik han forventer av meg. Jeg var langt nede i fjor, når jeg ble pepet ut på Anfield. Men det tilhører fortiden. Supporterne, og spesielt The Kop, har vært veldig gode mot meg denne sesongen. De hjelper meg hele tiden, og gir meg selvtillit. Jeg har hørt at navnet mitt har blitt sunget, og det føltes veldig bra. Det er spesielt når The Kop synger navnet ditt. Det er noe jeg setter stor pris på.

- Jeg har følt selvtilliten vokse denne sesongen, og jeg er en helt annen spiller nå enn da jeg kom til klubben. Nå har jeg et godt forhold til supporterne, selv jeg vil understreke at dette handler om hva som er best for klubben, ikke hva som er best for meg, avslutter brasilianeren.