Bekreftet: Gerrard spiller, Torres i troppen

Benitez bekrefter at Gerrard spiller mot Preston, mens Torres er i troppen. Rafa vil mønstre sterkt lag. Aurelio tilbake etter skade. Benítez utelukker ikke spillerkjøp i januar. Klassisk cupkamp venter.

Rafael Benítez bekrefter på dagens pressekonferanse at Steven Gerrard kommer til å spille i FA-cupkampen mot Preston i morgen, og Fernando Torres vil være i troppen. Kapteinen har hatt en tung uke med utenomsportslig fokus, men spilleren skal være kampklar.
- Steven har vært ok, trent normalt. Jeg sa i en uttalelse at jeg har snakket med ham. Jeg støtter ham 100%. Det beste for oss er at han er fokusert på fotball, trener bra og han kommer til å spille i morgen, uttaler Benítez på dagens pressekonferanse.

- Alle har støttet ham. Vi vet hva han gjennomgår. Det er klart at det er en spesiell situasjon, men vi må støtte ham fordi vi stoler på ham.

- Han kommer til å spille, og for meg betyr det at han er klar, svarer Benítez på spørsmål om Gerrard er mentalt klar.

- Han er en god proff, og en veldig, veldig god én. Han kommer bare til å tenke på fotball. Forhåpentligvis vil han score noen mål, spille så bra som han har gjort tidligere og alle vil snakke om kampen.

Rafael Benítez kommer til å mønstre et godt lag i Lancashire, og Torres vil være tilbake etter syv kamper på sidelinjen.
- Det vil bli et sterkt lag. Vi må holde momentumet oppe. Kanskje vi vil skifte ut noen spillere, men vi vil fortsatt ha et veldig godt lag på banen.

- Gerrard spiller bra. Han har ikke spilt for mange kamper. Han var skadet lenge under ulike deler av sesongen. Det er ikke som Dirk Kuyt, som har spilt hver eneste kamp.

- Det er det samme med Torres, som har vært skadet. Han og Gerrard har ikke spilt for mange kamper, så de kan spille.

- Torres kommer til å være i troppen. Hvis vi trenger ham, kan han spille. Han er ikke 100% fordi han har ikke kampformen. Men han er klar.

I tillegg til Torres så har Benítez også Fabio Aurelio og Martin Skrtel tilbake fra skade.
- De har vært veldig gode spillere for oss i de siste. Det vil være som å kjøpe tre nye spillere, forteller Rafa.

- Det er veldig billige kjøp fordi vi har ikke brukt mye penger!

Benítez fikk også spørsmål om han kommer til å forsterke laget i januar.
- Hvis vi har behov for noen, så vil vi forsøke. Men vi er i en god posisjon, og vi skal prøve å bruke de spillerne vi har.

Benítez presiserer at FA-cupen er en viktig turnering.
- Vi skal prøve å avansere. FA-cupen er en fantastisk turnering for oss. Vi skal forsøke å gå videre og komme til Wembley hvis det er mulig.

- Det vil bli vanskelig. Preston gjør det bra i ligaen. Vi vet at det å spille mot Liverpool alltid er en motivasjon. Vi vet at det vil bli en klassisk cupkamp.

Prestons Neil Mellor vil stå overfor et møte med sin tidligere arbeidsgiver.
- Mellor var en veldig god spiller for oss. Han scoret et fantastisk mål mot Olympiacos og Arsenal. Det var viktige scoringer, avslutter Benítez.