Bekymret for sommerhandelen

Mark Lawrenson er redd Liverpool kan få en dårlig sommer på overgangsmarkedet pga økonomien. Telegraph mener at Benítez er fornøyd med sitt overgangsbudsjett som var klart før sesongslutt.

Mark Lawrenson frykter at Liverpool FC kommer til å bli akterutseilt grunnet den finansielle situasjonen på Anfield. Eierne har tapt £42,6M i regnskapsåret som ble avsluttet sommeren 2008, og den tidligere Liverpool-spilleren er bekymret for at det vil påvirke mulighetene til å forsterke spillerstallen.
- En eller to av toppklubbene er allerede i gang med forretningene, å kjøpe spillere, sier Lawrenson til BBC Sport.

- Hvis Liverpool må vente, kommer de allerede nå til å ligge bak Manchester United og Chelsea.

Lawrenson mener det vil være en stor nedtur dersom de røde må starte neste sesong med en svakere spillerstall. Da vil ikke ligatittelen havne på Anfield.
- Hvis Manchester United, Arsenal, Chelsea eller Manchester City er ute etter de samme spillerne som Liverpool, vil det bli ekstremt vanskelig.

- Vi hører allerede at Chelsea har en ny manager, og Abramovich vil trolig støtte Ancelotti med penger som han kan bruke. Manchester United kommer til å kjøpe spillere. Arsenal kommer også til å operere i markedet. Manchester City kommer til å være mer opptatt enn noen andre.

- Det store problemet i øyeblikket ser ut til å være at Livepool må selge ganske mange spillere for å få to eller tre veldig høyprofilerte matchvinnere inn.

Klubbkilder står steinhardt på at klubben vil fortsette å konkurrere om de beste spillerne. Ifølge Telegraph Sport var et overgangsbudsjett avtalt med Benítez før sesongslutt. Manageren, som er kjent for sine kompromissløse krav om penger for å styrke stallen, sies å være fornøyd med sine tildelte midler. Eiernes strategi for å holde Benítez fornøyd avhenger av å få refinansiert lånet og øke fortjenesten i en klubb som har vært en sinke på det kommersielle plan i en årrekke.

Liverpool sanket 86 poeng i Premier League. Det er den beste poengsummen siden de vant ligatittelen i 1988, og ti poeng bedre enn i 2007/08
- Som nummer to i Premier League har de Champions League-fotball å tilby til potensielle transfermål, og hele historien og lidenskapen som kommer med klubbmerket står fortsatt sterkt, sier BBC sportskorrespondent Gordon Farquahar.

- Det er også en sunn inntektsstrøm, og Rafael Benítez ville sikkert ikke ha blitt værende om han ikke mente det var penger å bruke.

- Det er en følelse av at inntil refinansieringen er løst, så vil de ikke gå mann av huse på transfermarkedet med kontanter ut av lommene.

Rogan Taylor i ShareLiverpoolFC tror eneste veien videre er at Liverpool FC får nye eiere.
- Det finnes ingen som på noen måte vil låne amerikanerne så mye penger når klubben har så mye gjeld, sier Taylor til BBC Radio 5 Live.

- Jeg forventer at folk i ulike deler av verden ser ganske nøye på situasjonen, og jeg vil ikke bli overrasket om det er noen merbare endringer.

- ShareLiverpool FC er opptatt av å bli involvert. Vi kan trolig skaffe mellom £25M og £45M, så vi har behov for å komme inn med en stor partner.

- Det er en mulighet. La oss bli kvitt disse amerikanerne og komme videre med livet.