Benítez foran dagens kamp

Rafael Benítez oppsummerer sesongen, takker supporterne for støtten, tar farvel med Sami Hyypiä og snakker om Robbie Keane i dagens kampprogram.

- Igjen har supporterne være vært fantastiske gjennom sesongen. Jeg er stolt av supporterne, akkurat som jeg er stolt av spillerne våre.

- Selv om vi er skuffet over å gå glipp av ligatittelen, har det vært tydelig fremgang,

- Selvsagt kunne det ha gått enda bedre for oss, men det er mye positivt å ta med seg fra sesongen.

- Vi har sanket rekordmange poeng for denne klubben, registrert flest borteseirer i toppdivisjon, har igjen noen av toppscorerne i landet og bare tapt to kamper i Premier League.

- Dette er veldig god statistikk, men vi vet at det å vinne trofeer er det viktigste for Liverpool Football Club.

- Vi kom veldig nærme i ligaen. Hvis vi klarer å vinne i dag, har vi vunnet ti av de seneste elleve kampene. Vi har skapt et fremragende grunnlag å starte med neste sesong. Hvis vi klarer det, er jeg sikker på at vi bli suksessfulle.

- Faktumet at vi har scoret flere mål og tapt færre kamper enn Manchester United, som vi beseiret hjemme og borte, forteller alt om standarden som trengs for å vinne Premier League.

- Det er ikke enkelt å vinne denne ligaen. Derfor er jeg så stolt over å komme så nærme.

- Vi har slått de fleste topplagene for å redusere avstanden på toppen av tabellen igjen. Vi må bygge videre på dette for å komme enda nærmere.

- En av de to ligakampene vi har tapt denne sesongen var mot Tottenham tidlig i november. Jeg kunne ikke tro det antall sjanser vi hadde, men klarte likevel å tape. Vi spilte veldig, veldig bra, men siden vi misbrukte sjanse på sjanse, husker jeg at jeg tenkte at dette kunne være en av kampene vi kunne ende opp med å tape selv om vi spilte så bra.

- Det var faktisk en av våre beste bortekamper denne sesongen, men vi slapp inn et selvmål og deretter et sent mål så vi tapte 1-2.

- Robbie Keane returnerte til White Hart Lane som Liverpool-spiller den dagen og sto for forarbeidet til Dirk Kuyts åpningsmål. Han ankommer Anfield i dag som Spurs-spiller igjen.

- Robbie Keane var en veldig god proff og jobbet alltid hardt i den tiden han var hos oss.

- Det er skuffende at klubbskiftet ikke fungerte, men det faktiske utfallet var den rette beslutningen for alle involverte. Vi ønsker ham alt det beste for fremtiden.

- Tottenham lå nær bunnen av tabellen da vi møtte dem forrige gang. De kommer hit i ettermiddag med en mulighet for å ta en plass i Europa League. Det har vært en stor snuoperasjon fra det som var en merkelig situasjon tidligere i sesongen.

- De havnet på femte to år på rad med et godt lag før forrige sesong. Men av en eller annen grunn gikk alt galt for klubben.

- Selv om de brukte penger for å kjempe i toppen av tabellen, ble de liggende i bunnen. Harry Redknapp har gjort en god jobb etter at han kom inn tidligere denne sesongen. Han har fått Tottenham nærmere der de føler at de bør være.

- Vi sier farvel til Sami Hyypiä i dag. For en utrolig tjener han har vært for Liverpool Football Club de seneste 10 årene.

- Han vil bli et stort tap for oss. Som person, proff og spiller har Sami vært fantastisk.

- Det har vært en fornøyelse å jobbe sammen med ham i løpet av mine fem år i klubben.

- Jeg vet at Sami er skuffet fordi han føler at han fremdeles kan spille på dette nivået. Jeg forstår det, men vi kunne ikke garantere ham spill som han ønsker på dette stadiet av karrieren.

- Vi ville gjerne at Sami skulle bli værende, men det var bare rimelig at vi ga vår velsignelse til hans avgjørelse. Jeg er sikker på at dere vil bli med oss og gi ham en passende avskjed i dag.