Benítez avslo kontraktsforslaget

Liverpool Echo skriver at Benítez i dag har avslått kontraktsforslaget Liverpool FC har tilbudt ham. Han ønsker mer kontroll over spilleroverganger og klubbens ungdomsakademi.

Rafael Benítez har takket nei til kontrakten som Liverpool FC har tilbudt ham. Spanjolen insisterer på at han bare vil komme til enighet om en ny avtale dersom han får mer kontroll over fotballrelaterte saker istedenfor å måtte gå veien om klubbens chief executive Rick Parry.

Rafael Benítez uttaler til Liverpool Echo at det er med stor beklagelse at han har avvist forslaget, men mener at han ikke hadde noe alternativ. Benítez har ingenting å klage på når det gjelder de økonomiske betingelsene i avtalen eller kontraktslengden som er foreslått. Alt dette ble partene enige om i forrige måned.

Manageren påpeker at han på ingen måte har kranglet med eierne Tom Hicks og George Gillett, og forklarer at forhandlingene aldri har vært noe annet enn vennskapelig. Men han føler at betingelsene i kontrakten ikke ville tillate ham å administrere fotballrelaterte saker i klubben.

Som tidligere nevnt ønsker Liverpools manager å ha større innflytelse på kjøp og salg av spillere og driften av ungdomsakademiet. Disse kravene har blitt avslått av Hicks og Gillett, noe som har ført til at Benítez har takket nei til deres kontraktstilbud.

- Mitt forhold til eierne er bedre enn folk tror, sier Benítez til Liverpool Echo.

- Jeg har jevnlig kontakt med dem, og spesielt med Tom Hicks, som alltid har vært veldig støttende.

- Samtalene mellom min agent og eiernes rådgivere har vært veldig positive og vennlige. Forskjellene gjelder mitt ansvarsområde.

- Eierne føler at managerens avgjørelser må være underlangt chief executive, men jeg vet at jeg er avhengig av resultater og våre fans. De er de beste dommerne jeg noensinne har hatt.

- Jeg har mye erfaring i fotball fra ulike klubber. Hvis du ikke har en teknisk direktør og du er manager, må du ha kontroll over de fotballmessige beslutningene. Men alltid innenfor rammen av et budsjett som er styrt av eierne og klubben.

- I dette scenariet vet manageren hvor mye penger han har tilgjengelig for seg, og kan bestemme hvor mye han skal bruke på hver spiller i henhold til lagets behov.

- Den eneste personen som kan bestemme verdien på en spiller i hans spillergruppe, er manageren. Han vet hvilke elementer som trengs for å forbedre troppen.
 
Benitez har lenge vært frustrert over at han ikke har hatt større innflytelse over Liverpools ungdomsakademi. Han har forsøkt å endre på det gjennom samtaler med Hicks og Gillett. Han har blitt fortalt at de ikke er klare til å ettergi hans krav. Det har gjort Benitez frustrert da han ikke får mulighet til å forbedre fasilitene i Kirkby.

- Jeg mener at akademiet er en svært viktig del av klubbens fremtid. Kontraktslengden var allerede avtalt, og det viste min langsiktige tilknytning til klubben.

- Jeg kjenner akademiene i Ajax, Real Madrid, Barcelona, AC Milan og Valencia, og de produserer spillere regelmessig.

- Måten systemet fungerer på der er at manageren har innspill om utviklingen. Jeg tror det kunne være veien videre her, og vi håper at det ville hjelpe oss til å bedre bruk av det lokale talent.

Benitez insisterer på at penger har ingenting å gjøre med hans beslutning, og sier han vil fortsette å gi alt for å bringe klubben mer suksess. Han ønsker å legge kontraktssituasjonen bak seg på det nåværende tidspunkt for å konsentrere seg om mandagens Premier League-oppgjør mot Everton.

- Jeg må igjen si at dette ikke handler om økonomisk gevinst. Dette er ikke en måte å få mer penger, legger han til.

- Dette handler bare om å kunne drive Liverpool Football Club på best måte slik jeg ser det.

- Jeg tror at denne klubben har potensial til å forbedre seg, og jeg vil bare være i stand til å hjelpe til med det.

- Jeg vil fortsette å gjøre min jobb som manager og konsentrere meg om det våre fans vil ha meg til å fokusere på - å vinne trofeer for dem.

- Fra første dag jeg kom til klubben har jeg gitt 100%, og jeg vil fortsette med det.

- Vi har en svært viktig kamp mot Everton mandag kveld, og nå ønsker jeg kun å konsentrere meg om den.