Benítez skal stå på videre

Benítez takket nei til bedre tilbud i andre klubber for å forlenge med Liverpool. Han forteller om sitt engasjement for klubben, og skal kjempe for Champions League-plass neste sesong.

Rafael Benítez forteller at han hadde mange gode tilbud før han signerte ny kontrakt med Liverpool. Han forklarer at han hele tiden ønsket å fortsette på Anfield.
- Da jeg bestemte meg for å bli her, visste jeg at det kunne bli en vanskelig sesong fordi jeg visste at mye kunne skje. Jeg var Real Madrid-supporter. Dere kjenner Agustin, Garcia Cortes, Garcia Navajas, Sabido, Del Bosque, Angel, Camacho, Stielike, Juanito, Santillana, Cunningham - det er laget som spilte Serievinnercupfinale mot Liverpool i 1981. Hvorfor forteller jeg dere dette? Jeg var Real Madrid-supporter og -spiller på den tiden, men jeg bestemte meg for å bli værende i Liverpool fordi jeg liker byen, livet her og lidenskapen til supporterne. Da jeg signerte ny kontrakt, var det fordi jeg ønsket å bli og kjempe for denne klubben. Noen ganger har du gode øyeblikket, andre ganger dårlige, men likevel ønsker jeg å stå på. Vi skal spille i Europaligaen, og det vil være vår oppgave. Vi skal spille mot Everton, og det vil være vår oppgave. Hver eneste uke skal vi kjempe for å vinne, sa Benítez på dagens pressekonferanse.

Real Madrid skal ha vært en av klubbene som jaktet på Benítez' tjenester. Liverpools manager innrømmer at han hadde gode tilbud fra andre klubber.
- Da jeg signerte min kontrakt, hadde jeg tilbud om mer penger og mer penger tilgjengelig for spillere, men jeg bestemte meg for å bli fordi vi har et veldig godt lag. Jeg signerte. Jeg var veldig fornøyd, og jeg angrer ikke. jeg hadde mange tilbud, men sa "Nei, nei" fordi jeg ønsket å bli her. Det siste tilbudet var på svært mye penger, men jeg bestemte meg for å bli. Vi snakket om antall år. Jeg sa fem. Det var veldig, veldig enkelt. Jeg ga mine ord til staben, jeg ga mine ord til spillerne. Jeg elsker byen, klubben og fansen.

Benítez forstår at supporterne ikke er fornøyd med Liverpools resultater.
- Man kan ikke være supporter og være fornøyd når laget ikke vinner. Man må være skuffet. Det eneste man kan gjøre er å forsøke å forstå. Jeg skal ikke komme med unnskyldninger fordi vi vet at vi må forbedre oss - vi vet at vi kan forbedre oss. Det er det positive for meg. Alle med forbindelse til Liverpool må være skuffet, men som manager må man holde det gående og arbeide hardt.

Liverpool har kun to seirer på elleve kamper uansett turnering.
- Det er ikke lett for en klubb som vår å gå tre eller fire kamper uten å vinne. Men noen ganger skjer det i fotball. Real Madrids manager i 1981 hadde et veldig berømt utsagn: "Fotball er fotball". Det er ikke veldig smart, men sier alt. Fotball er annerledes enn andre idretter.

Benítez vet at forventningene er store.
- Jeg har hatt de samme problemene de seneste fire eller fem årene fordi vi vant Champions League og FA-cupen, og før det spanske ligaen og UEFA-cupen med Valencia.

Benítez vet at det er press i en storklubb som Liverpool.
- Vi har sett i årevis at Liverpool er et topplag, en veldig suksessfull klubb. Det er lett for folk å si at vi må vinne. Da jeg først kom var det snakk om å bli bedre - bare det å vise forbedring var godt. Men så vant vi Champions League for første gang på 21 år. Det er lengre enn vi har ventet på ligatrofeet. Det er en situasjon man må akseptere i et topplag, men det er kanskje annerledes i Liverpool fordi vi ikke vant Premier League i fjor. Arsenal har vunnet, Chelsea har vunnet og United har vunnet. Liverpool er den eneste som ikke har klart det. På resten av lagene i Premier Legaue er det ikke de samme forventingene. Men det er et langt løp. Vi vet at vi ikke spiller på det nivået vi kan, men vi kommer til å forbedre oss, og vi skal være tilbake i Europa neste år. Det spiller ingen rolle hva mange sier. Kanskje de vil dra nytte av situasjonen men vi må forbedre oss. Vi skal vinne kamper, og da vil altl forandre seg.

Flere av spillerne har vært ute i pressen. Steven Gerrard forsøker å samle troppene, mens Torres og Reina har kommet med sin fulle støtte til Rafael Benítez.
- Jeg har sett i avisene. Jeg er virkelig fornøyd med reaksjonen til Gerrard, Torres og Pepe Reina. Alle spillerne vet at vi må stå hardt på og forbedre oss. Vi må begynne akkurat nå. Jeg snakket med noen av dem om tro og tillit. De vet at vi jobber hardt sammen. Det er hovedsaken for meg. Spillerne ønsker å bevise at de er gode nok, ikke bare i lokaloppgjøret. De ønsker å bevise at vi kan bli blant de fire beste i det minste. Hvis vi kan vinne én eller to kamper, vil dere få se en enorm forskjell.

Christian Purslow ga sin fulle støtte til Benítez etter 1-0-seieren mot Debrecen
- Det er meget viktig, men jeg visste det allerede. Vi har hatt  samtaler hver dag om alt mulig. Det er positivt at han gikk ut og sa at han støtter meg fordi de seneste to månedene har mange folk snakket for mye. Folk i toppledelsen, spillerne og materialforvalteren - alle holder sammen, fortsetter Benítez.

Benítez forteller om kontakten med eierne.
- Ikke denne uken. Jeg var i kontakt med dem forrige uke. De har gitt Christian ansvaret. Christian var i Ungarn. Vi har snakket sammen denne uken, i går og i dag. Vi vet hva som foregår og vi at er i fremgang.

Bneítez vet hva vi kan forvente av et Merseyside-oppgjør.
- Disse kampene er like hvert år - mye lidenskap på tribunen og også på banen. Man må spille en fysisk kamp og man må spille bra. Det kommer til å bli et høyt tempo med direkte spill. Vi må vinne andreballene. Forhåpentligvis blir det bra for fansen, spesielt for våre fans. Det er en viktig kamp for alle i byen, men til syvende og siste er det tre poeng og en avgjørende tid for alle.

Benítez vet at det er viktig å styre følelsene til spillerne foran en slikt oppgjør.
- Ja, jeg skal forsøke! Noen ganger klarer man ikke det, men jeg skal prøve å overlevere den riktige beskjeden. Noen ganger har staben - Sammy Lee - mye sjel og lidenskap, men jeg skal forsøke å håndtere det. Vi trenger denne lidenskapen, men vi må også gjøre de riktige tingene.