Benítez vil avslutte med stil

Rafael Benítez håper å avslutte årets Champions League-sesong på en god måte. Positiv til topp fire-plassering i Premier League. Steven Gerrard spiller kanskje mot Fiorentina. Ros til N'Gog.

Liverpool er utslått av Champions League allerede før siste gruppespillskamp mot Fiorentina, men Rafael Benítez er motivert til å ta tre poeng foran The Kop og avslutte gruppespillet med stil.
- Vi må forsøke å gjøre vårt beste i hver kamp, sa Benítez på pressekonferansen på Anfield i dag.

- Vi spiller på Anfield. Så vi skal forsøke å vinne for å avslutte på best mulig måte, ta flere poeng og kanskje få en fordel senere.

Med seier vil Liverpool bli seedet i 1/16-finalen i UEFA Europa League, som vil bety at returoppgjøret skal gå av stabelen på Anfield. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Til helgen venter hjemmekamp mot Arsenal i Premier League, men Benítez forteller at spillerne er fullt fokusert på oppgaven mot Fiorentina.
- Det er klart. Hovedsaken er å gjøre det bra i morgen og så vinne mot Arsenal.

- Det er litt skuffende å være utslått. De seneste fem årene har vi alltid gått videre.

- Jeg husker at vi møtte Galatasaray da vi allerede var videre. Det er en helt annerledes følelse nå, men det er en del av spillet.

- Vi må fortsette å tenke på fremtiden, Premier League og Europaligaen. Vi må forsøke å gjøre vårt beste i de turneringene.

Liverpool ligger i øyeblikket på en 7.plass i Premier League etter 0-0 mot Blackburn i helgen. Benítez mener at de røde skal klare å kvalifisere seg til Champions League 2010/11.
- Ja. Vi har et godt lag og en god tropp. Vi skal forsøke å vinne kamper etter hverandre, og da vil det bli lettere.

- Vi har ikke tapt på de seneste seks kampene og vi har holdt nullen tre ganger. Hvorfor snakker jeg om dette? Fordi jeg må fokusere på det positive.

- Laget er sterkere på noen områder, men vi kan fortsatt forbedre oss på andre. Det er det første steget dersom vi ønsker å komme oss videre.

- Vi vet hva det betyr å spille i Champions League. Spillerne vet det selvfølgelig, Vi har den rette erfaringen. Jeg har tro på at vi skal komme blant de fire beste i det minste. Vi må konsentrere oss om våre ligakamper for å oppnå det.

- Vi har Arsenal neste gang, så Wigan i midtuken, før det er Portsmouth borte påfølgende lørdag. Vi må vinne de kampene for å komme i en sterk posisjon slik at vi kan sørge for å kvalifisere oss til neste sesongs turnering.

Benítez har allerede avslørt at Alberto Aquilani kommer til å starte, mens Fernando Torres kan få en plass på benken. Steven Gerrard kan også bli involvert.
- Noen spillere vil ha behov for å spille, mens andre må vi håndtere. Vi skal analysere i morgen tidlig etter trening og bestemme laget, men Gerrard kan spille. Det er ikke et problem.

- Vi kommer til å bruke noen spillere som ikke ha spilt så mange kamper de seneste ukene.

- Det er viktig å ha spillere som du tror kan spille 90 minutter. Hvis du har én eller to som du ikke er sikker på om kan spille 90 minutter, har du problemer.

Benítez avviser at det er aktuelt å benytte Fernado Torres fra start.
- Han har ikke spilt på tre og en halv til fire uker, så det ville ha vært en risiko å stte ham rett inn på laget. Han kommer til å spille noen minutter. jeg er ikke sikker på hvor mange. Så vil han kanskje bli involvert mot Arsenal her på søndag.

Rafael Benítez var på pressekonferansen sammen med David N'Gog, og manageren trakk fram spissens gode form.
- Han er en god spiller med god mentalitet. Han har forbedret seg, og alle kan se det.

- Han forsøker å gjøre sitt beste på hver treningsøkt og kamp. Dere kunne se at han måtte lære om engelsk fotball da han først kom hit.

- Han vet mer om den nå. Han kjenner også lagkameratene bedre, så han spiller bedre. Han kan fortsatt forbedre seg. Han er en ung spiller, men dere kan se kvalitetene han besitter.

Benítez reflekterte også over N'Gogs avslutning i tverrliggeren mot Blackburn.
- Hvis han hadde scoret mot Blackburn, kunne vi ha snakket om et fantatisk øyeblikk, men slik er fotball.

Engelsk presse tror kanskje Dirk Kuyt og Yossi Benayoun får hvile, mens det skal være en mulighet for at Dani Pacheco blir inkludert i troppen.