Benitez forsvarer Spearing

Rafael Benitez mener at debutanten Jay Spearing hadde et vanskelig utgangspunkt, men at erfaringen vil gjøre ham godt. Daniel Agger vil forandre Liverpools måte å spille på.

Vrien ligadebut i Sunderland
Jay Spearing spilte sin første kamp i Premier League på lørdag, og den 20-årige scouseren greide aldri å sette noe positivt preg på en generelt skuffende kamp for Liverpool i Sunderland. Rafa Benitez mener at det var vanskelig for en så ung spiller å prøve seg på en dag hvor de røde manglet viktige og rutinerte spillere og at midtbanespilleren vil ha godt av sin debut på lang sikt.

- Han arbeidet hardt. I slike kamper hvor laget ikke spiller bra, er det ikke lett, sympatiserer manageren. - Hvis han hadde spilt med Lucas og Gerrard da ville det ha blitt lettere. Når han må spille i et lag hvor det er to eller tre forandringer, da blir det vanskeligere.

- For en slik ung spiller vil erfaringen være veldig bra for fremtiden.

- Hvis en analyserer dette, prøv å ikke gjenta de feil en gjorde og prøv å ta vare på det positive - da er det en veldig god erfaring.

Viktig comeback
En annen som spilte sin første ligakamp for sesongen, var skadeforfulgte Daniel Agger. Dansken måtte igjennom to harde kamper med Danmark og en vrien bortekamp i Sunderland i løpet av forrige uke, men hans tidligere ryggproblemer synes nå å være en saga blott. Rafael Benitez mener at den elegante forsvareren vil bidra med noe nytt til årets lag.

- Det er viktig for oss, konkluderte Benitez om danskens comeback.

- Daniel er en spiller med kvalitet som kan slå gode pasninger, slik at det betyr at vi kan begynne å spille fotball fra forsvaret.

- Jeg tror hans retur kan hjelpe oss, fortsetter Rafa til Liverpools hjemmeside.

- Det er alltid godt med konkurranse, spesielt på et topplag. Det vil bli godt å se ham kjempe for sin plass med de andre midtstopperne.