Benitez ønsker å beholde Alonso

I et intervju med Guillem Balague sier Rafael Benitez at han ønsker å beholde Xabi Alonso. Flere Hillsborough-markeringer.

Den spanske journalisten Guillem Balague har gjort et lengre intervju med Rafael Benitez. Der sier Liverpool-manageren at det er lettere å konsentrere seg om fotballen nå som han har signert en ny langtidskontrakt.

- Det er lettere for alle rundt klubben. Nå vet vi hva som foregår, og hva fremtiden vil bringe. Det gjør det lettere, siteres Benitez.

GB: - Agenten din har fortalt at du mottok andre jobbtilbud, både fra England, Italia og Spania. Hvordan håndterte du det?

RB: - Det er min agents jobb. Jeg prøver bare å fokusere på fotballen, mens han tar seg av resten. Jeg må konsentrere meg om fotballen.

GB: - Hva er neste steg? Du har skrevet under en ny kontrakt, og spillerne er i ferd med å skrive under nye kontrakter...

RB: - Vi må bare fortsette som vi stemner. Jeg prøver å snakke med alle spillerne, og avgjøre fremtiden til hver enkelt. Jeg finsikter også nye spillere om det er nødvendig. Vi jobber hardt på Melwood med mange ting.

GB: - Klubben kan vise til fremskritt hvert år, og i år kjemper dere om ligatittelen. Kan man forvente dette de kommende årene også?

RB: - Forhåpentligvis. I dag fikk jeg nyheter om fremskritt som klubben har gjort utenfor banen. Verdien av klubben har økt siden 2004, og vi er mye bedre nå, noe som er positivt. Laget gjør det bra på banen. For meg fremstår troppen som bedre enn tidligere, og forhåpentligvis blir den enda bedre til neste sesong.

GB: - Det verserte mange rykter om at de spanske spillerne var usikre på fremtiden sin før du skrev under den nye kontrakten. Det har roet seg nå. Snakket du med dem om situasjonen?

RB: - Folk har det bra. Jeg er mer bekymret for antall spillere vi kjøper. Vi har en liste med 95 potensielle spillerkjøp. Det er viktig å vite at vi er en toppklubb, og at spillerne ønsker å bli i klubben.

GB: - En av spillerne på den listen har du snakket åpent om?

RB: - En av de 95 (ler).

GB: - Bare en...David Silva. En spiller du har snakket om. Hva ligger bak her?

RB: - Vi var i Valcenia, eller rettere sagt var sjefsspeider Eduardo i Valencia. Han er fra Valencia. Han snakket med flere personer innad i Valencia, og noen snakket for mye. Så for øyeblikket er ikke Silva noe mål for oss. Han er en god spiller, men han er ikke noe mål for oss. For øyeblikket konsentrerer vi oss om spillerne vi har, og dersom vi forsøker å kjøpe noen vil vi ikke annonsere det for pressen. Vi vil forsøke å gjøre det på skikkelig vis, i det stille.

GB: - Jeg antar Valencia prøvde å drive opp verdien?

RB: - Nei, det var ikke lubben. Det var en person i klubben som snakket for mye.

GB: - Men Valencia trenger penger...

RB: - Vi har et godt forhold til Valencia, styret og folkene i ledelsen der. Det var kun en person som snakket for mye. Ting må bli gjort på riktig vis, og nå vet du at vi ikke har Silva i tankene lenger.

GB: - La oss snakke om de spanske spillerne i Liverpool, og fremgangen de gjør. Vi starter med Reina. For ett år siden sa du at Reina trolig er den beste spanske målvakten, kanskje også verdens beste. Vil du fortsatt hevde at han er bedre enn Casillas?

RB: - Pepe Reina er vår keeper, så jeg må omtale han fint! Casillas er en stor keeper, men det er Cech og Buffon også. Men Reina er åpenbart en av de beste. Han gjør stadig fremskritt, og vil bli enda bedre med tiden. For øyeblikket er han en av de beste.

GB: - Hva gjør ham så spesiell?

RB: - Han gjør nesten alt bra. Han kan gjøre feil, som alle keepere, men han er god i lufta, god til å distribuere ballen, og snakker hele tiden for å organisere forsvaret. Han er rask. Jeg synes han er den komplette keeper.

GB: - Arbeloa har også fin fremgang. Er du fornøyd med hvordan han løser sine oppgaver?

RB: - Vi tenker på Arbloa som høyreback, selv om han også har en fortid som midtstopper. Vi mente at han ville være best egnet som høyreback her i England. Han gjør det bra, og gjør femskritt. Offensivt vet han når han skal involvere seg og når han ikke skal gjøre det. Han er en god tilrettelegger. Defensivt har han også fremgang. Han har blitt mye bedre her.

GB: - Hva med Fernando Torres. Har skadene satt ham tilbake? Noen hevder at han ikke er like god som i fjor?

RB: - Jeg mener han er bedre enn i fjor. Han gjør fremskritt. Men skadene har gjort det vanskelig for ham. De medfører at det blir vanskeligere å beholde formen over tid. Men han har fremgang, lærer og blir mer rutinert. Han er veldig ivrig etter å lære, og vil bli enda bedre.

GB: - Xabi Alonso trodde antagelig han var på vei bort fra Liverpool. Men han har tatt utfordringen på strak arm, og viser at han er god nok for klubben. Han har hatt sin beste sesong for klubben?

RB: - Han var veldig god i sitt første år her, og det har han også vært i år. Du vet vi fikk et bud fra Juventus. Vi krevde store penger for en stor spiller. De kunne ikke matche vårt krav, så det var enden på visa. Xabi har spilt veldig godt denne sesongen, i mange kamper, og er en nøkkelspiller for oss.

GB: - Du regner med ham i umiddelbar fremtid?

RB: - Ja, vi har stor tiltro til ham, da han spiller veldig bra og er en spiller vi ønsker å beholde på grunn av hans kvaliteter. Vi behøver ham.

GB: - Hvorfor ser vi ikke den samme innsatsen som vi så i kampen mot Real Madrid på Anfield i flere Liverpool-kamper?

RB: - Jeg tror vi kan gjøre det samme i mange kamper. Forskjellen er at kampen ble spilt mot en kontinental motstander, som ikke er vant til den engelske spillestilen, der fysikk og tempo vektlegges. Du kan av og til prøve det samme mot lagene i England, men de er bedre til å håndtere det. Engelske lag er mer vant til spill i høyt tempo mot fysisk sterke motstandere.

GB: - Det verserte en stund rykter om at Real Madrid ønsket dine tjenester. Var det noe i det?

RB: - Nei, det kan jeg garantere deg at det ikke var. Folk satte ut rykter, noe du ikke kan forhindre.

GB: - Hvordan ser du på de siste ukene av sesongen. Fysisk virker dere sterkere enn Manchester United?

RB: - Ja, jeg tror vi er sterke nok. Noen spillere er litt slitne, men vi har også spillere som er friske og opplagte. Vi har spillere til å møte hver kamp fremover. Jeg tror folk er opplagte nok.

GB: - Må behøves for å kjempe om ligatittelen helt inn?

RB: - Vi må ta en kamp om gangen, fortsette å vinne, og legge press på Manchester United.

GB: - Jeg tenker enda lenger fremover. Hva behøves for at Liverpool fortsatt skal være et topplag?

RB: - Vi må ha en stor tropp, som vi stadig kan forbedre. Hvert år må vi kjøpe nye spillere. Klarer vi å kjøpe de riktige spillerne, og spillerne slår seg til ro her, vil vi bli bedre. Forhåpentligvis vil vi være med i tittelkampen i årene som kommer også.

GB: - Det hevdes at det finnes to Liverpool-lag. Ett i Europa og ett i England. Tror du dere er bedre rustet for det ene fremfor det andre?

RB: - Nei, men turneringene er ulike. Premier League er mer fysisk krevende med en annen spillestil. Har du en god tropp, kan du oppnå gode resultater i begge, ved å spille opp mot vårt beste og prøve og vinne kampene. Ettersom vi gjør det bedre i Premier League i år, vil kanskje folk nå slutte å si ting som dette. Forskjellen i spillestil i Europa og i England er åpenbar. Arsenal og Chelsea spiller heller ikke på samme måte i ligaen som i Champions League.

Arsenal & Chelsea med Hillsborough-markering
Arsenal og Chelsea kommer til å markere Hillsborough-tragedien når de to London-lagene barker sammen i semifinalen i FA-cupen i helgen. Tolv representanter for Hillsborough Families Support Group har blitt invitert til Wembley, hvor kapteinene til de to klubbene, Francesc Fabregas og John Terry, vil være sentrale i markeringen.

Mer Hillsborough
TV2sporten.no sender dagens minnestund fra Anfield direkte. Minnestunden pågår akkurat nå, og vår mann på Anfield rapporterer om rekorddeltakelse, der klubben har blitt nødt til å åpne både Centenary Stand og Main Stand i tillegg til The Kop.

Liverpool-supportere i Oslo arrangerer Hillsborough-markering på Andys pub klokken 17.00 i ettermiddag. Her vises blant annet Jimmy McGoverns film "Hillsborough".