Ber lagene dele bane

Warren Bradley i Englands komité for søknaden til fotball-VM i 2018, ber Liverpool og Everton om å dele bane. Gjør de ikke det, kan Liverpool glemme å få noen VM-kamper.

Ber lagene dele bane
Liverpool bys formannskap ber Liverpool og Everton om å dele bane. Gjør de ikke det, har ikke byen noen sjanse til å få noen av kampene i Verdensmesterskapet i 2018, der England er blant søkerne.

Liverpool og Everton har begge, uavhengige av hverandre, hatt sterke planer om å bygge nye stadioner. Mens de røde har utsatt igangsettingen av stadionbyggingen til 2012, har de blå planlagt å flytte ut av byen til Kirkby. Dette er en avgjørelse som ikke er spesielt populær.

Warren Bradley, lederen for Liverpools komité for Englands VM-søknad for 2018, har på bakgrunn av de to klubbenes økonomi sagt at den eneste muligheten for at byen kan få en stadion med i VM-programmet er at klubbene går sammen og deler stadion. Liverpools datterselskap offentliggjorde tall før helgen som viste 42,6 millioner pund i minus. Klubben har sagt at noen deling av stadion med erkerivalene ikke kommer på tale.

Uansett må det bygges nytt for at Liverpool skal bli representert som vertsby i VM om ni år. Verken Anfield eller Goodison Park oppfyller de kriteriene FIFA setter for de stadion som kan arrangere VM-kamper.

- Noe må vi gjøre. Jeg ønsker ikke en situasjon der VM-stadionene stopper i Manchester der det er to fantastiske arenaer, sier Bradley til The Observer.

- Det trengs et 60 000-stadion, moderne for d3et 21. århundret i Liverpool. Det vil koste rundt 300 millioner pund. Selvfølgelig har vi de i Liverpool med sterk stammetilhørighet, som vil si at de ikke vil gå på et stadion etter at en Liverpudlian eller Evertonian har vært der. Men det er ikke argument noe mer, er det? Jeg ser ingen grunn til at dette ikke kan gå, det gjør jo det i land som Tyskland, Italia og USA?

- Vi ser på FIFA-kriteriene at begge klubbene må ha 40 000 seter tilgjengelig til de betalende tilskuerne, VIPene ikke inkludert. Ingen av klubbene er i en posisjon hvor de kan oppfylle disse kriteriene, så derfor trengs det å gjøres noe og det raskt, sier Bradley.

Liverpool Football Club har så langt ikke kommentert Bradleys uttalelser. Evertons talsmann, Ian Ross, sier følgende;

 

- Ja, Everton-direktørene har en betraktning, og den betraktningen er at vi må framskynde baneprosjektet til klubben. Når det gjelder Warren Bradleys uttalelser så er det absolutt tull å si noe sånn som at direktørene ikke har annet valg enn å gå inn for et delt stadion. Vi har brukt tre år på arbeidet med Kirkby og ser ikke på noen andre. Kanskje Bradley skulle kjempet enda hardere for å beholde Everton innenfor bygrensene til Liverpool enn å komme med tullet om at vi har en intensjon å jobbe for et delt stadion. Vi hadde ønsket mer hjelp fra formannskapet, men dette har aldri skjedd, Derfor begynte vi å vurdere Kirkby. Å gi inntrykk av at det nå skal jobbes for et delt stadion er opportunisme av verste klasse, sier Ross.

 

Stanley Park er stedet hvor Liverpools nye stadion er tenkt bygd, og også en mulig delt stadion.