Birmingham jr - Liverpool jr 0-3

Juniorlaget vant 3-0 på St Andrews i den første semifinalekampen i FA Youth Cup etter scoringer av Lauri Dalla Valle (2) og David Amoo. Seieren kunne vært større.

Birmingham: 1.Lyness, 2.Hronec, 3.Timmins, 4.McPike, 5.Rowe, 6.Preston, 7.Hubbins, 8.Sammons [kaptein], 9.Gradwell (15.Bogle, 80), 10.Jervis, 11.Sheldon (14.Williams, 80).
Innbyttere: 12.Rowe, 13.Butlant, 16.Backwood.

Liverpool: 1.Bouzanis, 2.Irwin, 3.Buchtmann, 4.Ayala, 5.Kennedy [kaptein], 6.Wisdom, 7.Amoo, 8.Pepper, 9.Dalla Valla, 10.Ince, 11.Eccleston (12.Kacaniklic, 61).
Innbyttere: 13.Chamberlain, 14.Cooper, 15.Robinson, 16.Clair.

Målscorere: Dalla Valle 11, 28; Amoo 24.

Tilskuere: 4238.

Liverpool stiller med sitt antatt beste lag. Nathan Eccleston har slitt med et virus den siste tiden, men er meldt spilleklar. De røde skal gå ut i en 4-2-3-1-formasjon. Irwin og Buchtmann på backene. Ayala og Kennedy i midtforsvaret. Defensive midtbanespillere er Wisdom og Pepper. I offensive roller finner vi Amoo, Ince og Eccleston. Helt fremme spiller Dalla Valla.

Det har regnet i hele dag i Birmingham. Alle spillerne har sorte armbind, og det skal avholdes ett minutts stillhet for å minne Hillsborough-ofrene.

1.OMGANG

1.min: Ince forsøker å finne Dalla Valle med en gjennombruddsball, men Lyness er kjapt ute og fanger ballen.

3.min: Frispark fra 25 meter. Ince skyter rett i muren.

5.min: Pepper spiller tilbake. Ayala sleivsparker, men heldigvis går ikke ballen i retning av eget mål.

6.min: Amoo slår inn, men Liverpool får kun avsluttet løst på keeper.

8.min: Ince skaffer corner etter flott oppspill fra Wisdom. Resultatløs corner.

10:min: Wisdom finner Eccleston på venstre. Eccelston avanserer, slår inn, men Birmingham får klarert til nytt hjørnespark.

11.min 0-1 DALLA VALLE: Amoo bommer på ballen fra hjørnesparket. Litt klabb og babb før ballen havner hos Dalla Valle som skyter fra spiss vinkel. Ballen lurer seg over mållinjen ved bortre stolpe.

12.min: Birmingham forsøker å slå tilbake direkte, men Bouzanis kaster seg ned foran føttene til en Birmingham-spiller.

13.min: Nydelig løp av Amoo. Kantspilleren får slått tilbake fra dødlinjen, men ballen blir klarert til corner. Resultatløs corner.

17.min: Tre muligheter på rad. Ping pong i feltet. Amoo slår inn. Dalla Valle bommer. Buchtmann slår tilbake. Ballen triller på tvers ved femmeteren, men ender opp med at Birmingham får klarert.

18.min: Sheldon slår fint inn, men Bouzanis kaster seg og fanger ballen.

24.min 0-2 AMOO: Dalla Valle spiller til Amoo ute på kanten. Kantspilleren avanserer inn i straffefeltet, dribler vekk et par spillere og setter ballen over keeper og i mål.

28.min: Godt gjennomspill fra Simmons, men Wisdom løper opp og klarerer til corner.

28.min: Heading rett på Bouzanis.

28.min0-3 DALLA VALLE: Langt utspill fra Bouzanis. Birmingham-keeperen plukker til slutt opp ballen. Han skal kaste ut foran Thomas Ince, men ombestemmer seg. Da glipper han ballen. Dalla Valle snapper den og setter ballen i det åpne buret.

31.min: Sammons skyter fra langt hold. Ballen går via en Liverpool-spiller, og Bouzanis redder.

31.min: Amoo imponerer på kanten. Kommer frem nok engang. Legger inn. Eccleston skyter, men avslutningen blokkeres på vei mot mål.

34.min: Et gjennomspill skjermes inn til Bouzanis av Kennedy.

37.min: Ince spiller opp til Wisdom. Wisdom er sterk i kroppen. Kommer til avslutning i trengt posisjon, men avslutningen går høyt og utenfor.

38.min: Timmins avanserer før han avslutter fra langt hold. Via en Liverpool-spiller og til corner.

39.min: Bouzanis må ut og bokse et innlegg. Bra lengde på utboksingen.

40.min: Amoo gjenvinner. Ince spiller gjennom til Dalla Valla. Finnen avslutter fra kort hold, men keeper redder.

41.min: Buchtmann på vei igjennom. Keeper kommer ut. Buchtmann toucher ballen i det keeper "feller" ham. Dommeren peker på målspark.

Tilleggstid: 1 min.

45+1.min: Amoo avanserer igjen. Kommer til dødlinja. Slår et høyt overlegg. Dalla Valla dukker opp på bakerste stolpe. Headingen hans reddes mesterlig av keeper Lynnes.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool leder 3-0 til pause på St Andrews. Lauri Dalla Valle (2) og David Amoo har tegnet seg på scoringslista. De røde har vært farlige hver gang de har angrepet. David Amoo er en stor trussel med sin fart og driblinger på høyrekanten. På midtbanen har Pepper og Wisdom hatt god kontroll. Wisdom har vært bra delaktig i det offensive spillet. Ledelsen kunne ha vært større. Lauri Dalla Valle har hatt to muligheter til å øke ledelsen. Liverpool har hatt god kontroll defensivt. Det eneste hjemmelaget har skapt er ufarlige skudd fra langt hold. Noen forsøk på gjennomspill mot raske spisser har forsvaret avverget. Sean Highdale er på god vei tilbake etter den alvorlige trafikkulykken i fjor. Han er ute på gressmatten i pausen og leker med lærkula.

2.OMGANG

49.min: Sheldon er forbi. Irwin legger ham ned. Frispark ute på kanten, like utenfor 16-meteren. Innlegget for langt og utover dødlinjen.

50.min: Lyness må ut og bokse i duell med Dalla Valle og egen spiller.

52.min: Jarvis kommer ned til dødlinja, slår inn, men Kennedy får klarert.

54.min: Birmingham har hevet spillet etter pause. Har lagt litt press på Liverpool.

55.min: Corner. Ballen går over hele feltet. Nytt innlegg. Preston header. Irwin redder på streken.

56.min: Buchtmann bryter. Avanserer over hele Birminghams banehalvdel. Slår inn. Ince' avslutning blokkeres.

57.min: Jarvis mottar pasning på 17 meter, men skudd utenfor bortre stolpe. Det nærmeste hjemmelaget har vært scoring.

58.min: Buchtmann spiller frem Ince. Ince dribler vekk en mann, men avslutter utenfor fra kort hold.

60.min: Kacaniklic står klar for å komme inn.

61.min: Ince med gjennombruddball. For lang for Eccleston. Lynnes må ut og fange ballen.

61.min: Kacaniklic for Eccleston.

64.min: Buchtmann faller forkjært i en hodeduell. Snart på beina igjen.

65.min: Liverpool kontrer etter en dødball imot. Dalla Valle i løpeduell med Simmons. Avslutter lavt utenfor bortre stolpe.

69.min: Kacaniklic utfordrer innefor 16-meteren, men innlegget blokkeres til corner.

69.min: Pepper slår corneren inn. Ayala header, men Preston styrer ballen utenfor til ny corner.

71.min: Hubbins forsøker å komme seg forbi Ayala, men Ayala skjermer ballen elegant over dødlinjen.

74.min: Gradwell skyter fra 16 meter, men Bouzanis har full kontroll på avslutningen.

76.min: Farlig innlegg fra Amoo i retning Dalla Valle, men Rowe stupheader ballen ut til corner.

77.min: Fantastisk langskudd fra Pepper. Lyness med flott redning.

78.min: Buchtmann avanserer. Skyter. Lyness må strekke seg. Kacaniklic slår tilbake inn. Dalla Valle får ikke skikkelig treff på ballen. Birmingham får blokkert.

78.min: Pepper skyter løst rett på keeper.

80.min: Kacaniklic legger tilbake, men Ince avslutter utenfor.

80.min: Bogle for Gradwell. Williams for Sheldon.

83.min: Hubbins ligger nede med krampe.

88.min:Brassespark fra Dalla Valle. Avslutningen går ikke på mål.

89.min: Bouzanis plukker ballen sikkert fra corner med mange spillere tett rundt seg.

90.min: Pepper avanserer. Skyter fra langt hold. Keeper slår ballen i stolpen. Kampens redning. Pepper plukker opp returen, men Lyness redder igjen mesterlig.

Tilleggstid: 3 min.

SLUTT

Juniorlaget vant 3-0 på St Andrews i den første semifinalekampen i FA Youth Cup etter scoringer av Lauri Dalla Valle (2) og David Amoo. Et flott utgangspunkt foran returen på Anfield neste uke.  Seieren kunne vært større, men keeper Lyness holdt sifrene nede. Hjemmelaget satte Liverpool under et visst press fra starten av andre omgang, men klarte aldri å skape noen skikkelige målsjanser. Bouzanis behøvde ikke å foreta en eneste kvalifisert redning. De rødes pasningsspill etter pause var ikke like bra som i første omgang. Liverpool hadde likevel flere gode muligheter etter pause, men utnyttet dem ikke. David Amoo var ikke like farlig etter pause, men viser at han har fart og kommer forbi motstanderen. Buchtmann, som ble kåret til månedens U18-spiller på The Academy i mars, var ofte med fremover og skapte flere farligheter. Andre Wisdom var god på midtbanen. Vi kan heller ikke komme utenom Dalla Valle som scoret to mål. Finnen burde hatt hat-trick i dag. Midtstopper Daniel Ayala hadde god kontroll i midtforsvaret.