Biskop leder gransking av Hillsborough

De etterlatte uttrykker tilfredshet med at biskopen i Liverpool, James Jones, vil lede et panel på fem personer som skal gå igjennom alle dokumentene om tragedien på Hillsborough.

Underhuset ved innenriksminister Alan Johnson kunngjorde i dag at biskop James Jones vil lede et panel på fem personer som skal gå igjennom opp til to millioner dokumenter som nå vil bli frigitt.

De fire øvrige medlemmene er ikke bekreftet, men i følge Liverpool Echo skal professor Phil Scraton, som har skrevet boka "Hillsborough - The Truth" være i samtaler om en plass i panelet. Det er også ventet at panelet for øvrig vil bestå av en ledende person innen politiet, en ekspert på helse og en autoritet når det gjelder arkiverte dokumenter. Dette ventes å være klart i løpet av januar.

- James Jones er en respektert mann og vi ser fram til hans upartiske lederskap av panelet under deres vanskelige oppgave, uttaler forkvinne Margaret Aspinall(bildet) hos Hillsborough Family Support Group.

- Det arbeides fortsatt med hvilke andre medlemmer som skal være med og vi vil fortsette å jobbe sammen med regjeringen for å sørge for at panelet er passende balansert og erfarent til å sørge for en rettferdighet og skikkelig gjennomgang.

- Vi ønsker erkjennelse for at Hillsborough var en dekkoperasjon, sier Sheila Coleman, som er talskvinne for Hillsborough Justice Campaign.

- Det spiller ingen rolle hvor lenge prosessen varer, du kan ikke tidfeste noe slikt. Dette er det minste som familiene og de etterlatte fortjener.

- Det er viktig at det blir klarhet og at noen blir holdt ansvarlig. Vi vil ikke være fornøyd med at hele diskusjonen rundt Hillsborough blir arkivert uten at det er en formell erkjennelse av at det var en dekkoperasjon og at folk blir navngitt.