Buchtmann storspilte mot England

Liverpools Christopher Buchtmann storspilte da Tyskland knuste England 4-0 i U17 EM, og markerte seg med tre målgivende pasninger. Juve i Silva-samtaler. Supporterutstilling i Metquarter.

Christopher Buchtmann storspilte i en rolle som flankespiller da Tyskland slo England 4-0 i U17 EM på Ernst-Abbe Sportfeld i Jena i ettermiddag. Venstrebacken utmerket seg ved å være nest sist på ballen ved de tre første scoringene.

Det første målet kom etter 13.minutter. Da la Buchtmann en corner som Robert Labus headet i mål. Etter 37 minutter var Liverpool-forsvareren på farten igjen. Han fant rom på venstreflanken, og innlegget satte Lennart Thy i mål. 3-0 kom etter 56 minutter. Buchtmann driblet av et par mann like utenfor straffefeltet, og spilte ballen ut til Kevin Scheidhauer som sendte et lavt skudd i nettmaskene.

Tyskland økte til 4-0 etter en fin individuell prestasjon av Mario Götze i det 74.minutt, og to minutter senere (dvs fire minutter før slutt - kampene varer i 80 minutter i U17 EM) ble Buchtmann byttet ut. Da hadde Liverpool-spilleren rukket å pådra seg sitt andre gule kort i turneringen, og må dermed stå over den siste gruppespillkampen, mot Nederland.

Seieren medfører at Tyskland allerede er klare for semifinalen i mesterskapet, og er også sikret plass i U17 VM i Nigeria senere i år.

Juventus i samtaler med Silvas agent
AS melder at Juventus er i forhandlinger med agenten til Liverpool-linkede David Silva, etter at Valencia ga partene tillatelse til å prate sammen.

-  Klubben har gitt min agent tillatelse til å forhandle med Juventus, men dette er klubbens avgjørelse. Det er ikke min idé. I fotball kan nesten alt skje, og det ser ut til å skje med Valencia. Men jeg har også et ord med i laget om jeg ønsker å forlate Valencia eller ikke, og hvor jeg eventuelt ønsker å dra. En ting ønsker jeg å gjøre helt klart. Jeg ønsker ikke å forlate Valencia. Jeg er lykkelig her. Jeg har vært her siden jeg var 13, og min familie føler seg hjemme her. Jeg ønsker å bli her ut kontraktstiden min, og selv om det har vært mye spekulasjoner, forholder jeg meg ganske rolig, siteres spilleren selv.

Supporterutstilling i Metquarter
Utstillingen "12th Man" åpnet i Metquarter i Liverpool torsdag 7.mai og vil pågå helt til onsdag 3.juni. Utstillingen tar for seg supporterlivet rundt kampene til Everton, Liverpool, tyske Werder Bremen, polske Lechia Gdansk, franske Olympique Marseille og italienske Napoli.