Canal+ og Viasat i kamp om Premier League

Canal+ og Viasat kjemper om tv-rettighetene til Premier League for de neste tre sesongene. Budfristen gikk ut fredag klokken 14.00. Ingen av leirene vil kommentere saken.

Etter det nettstedet kampanje.com kjenner til står kampen om tv-rettighetene til Premier League for de neste tre sesongene mellom to svenske mediekonsern.  På den ene siden står Bonnier (Canal+) med sitt tv-konsern TV4, mens motstanderen skal visstnok være konkurrenten Modern Times Group (Viasat). Det bekrefter flere kilder kampanje.com har vært i kontakt med.

Sportssjefen i Modern Times Group i Norge, Stian Aune Kleppo, holder som vanlig kortene tett til brystet når det gjelder spillet om rettighetene til Premier League.
- Vi kommenterer aldri på slike spørsmål, sier Stian Aune Kleppo til kampanje.com.

Men favoritten i tv-kampen er TV4 Gruppen, som i fjor kjøpte den nordiske betal-tv-kanalen Canal+ Plus.
- Jeg har ingen kommentarer til dette akkurat nå, sier kommunikasjonsdirektør i svenske TV4 Gruppen, Gunnar Gidefeldt, til kampanje.com.

Ifølge kampanje.com forventes prisen å bli høy. Da rettighetene til Premier League ble solgt sist, var det Canal Plus, med sin daværende eier SBS Broadcasting, som kjøpte rettighetene for rundt 800 millioner kroner.  Hva prisantydningen denne gangen ligger på er ikke kjent, men det snakkes om en pris på én milliard kroner.