Canal+ tror fortsett på PL

Til Dagbladet sier administrerende direktør for Canal+ Norden at han tror kampene i Premier League vil bli sendt på Canal + også til neste sesong.

Administrerende direktør i Canal+ Nordan, Jonas Eriksson, fnyser av nyheten om at det er Medge Consulting som har fått tilslaget om å sende Premier League for de tre neste årene. Han avviser også at prisen er 1,2 milliarder kroner, slik som Kampanje har hevdet.

- Det tror jeg ikke et sekund på, sier Eriksson til Dagbladet. - Jeg er ganske sikker på at prisen er rundt 100 millioner euro (870 millioner kroner), og selv da kommer det ikke til å lønne seg for dem. For å si det sånn: Vi har én million abonnenter i Norden, og selv for oss ville en slik sum vært fullstendig absurd. Da kan du tenke deg hvor absurd til vil være for noen med null kunder. Dette er aktører som må begynne fra starten av, og finne distribusjon.

Verken TV2 eller NRK ønsker å kommentere overfor Dagbladet om Medge Consulting har vært i kontakt med den om et salg av kamper fra Premier League.

- Jeg er ikke spesielt nervøs for situasjonen, sier imidlertid Jonas Eriksson. - Jeg kommer til å bli veldig overrasket om vi ikke sitter med rettighetene når høstsesongendrar i gang neste år.

- Vi har film, La Liga, Serie A å selge i tillegg til Premier League, de har bare Premier League. Og nå skal de finne distribusjon, og med Premier League er det tøffe betalingsvilkår. Det faller på sin egen urimelighet.

- Markant lavere enn de 100 millioner euro, er svaret til Eriksson på spørsmålet om hva som er realistisk pris.

- Om de selger stykkvis, finnes det en viss logikk i at prisen på delene kan bli større enn helheten, men problemet er at med 100 millioner euro går det ikke å dele. Prisen er for høy, og jeg tror uansett ikke det blir en oppstykket rettighet.

- Jeg kommer til å spise julegrøten min uten å være veldig bekymret. Til våren får vi vite hvem som står bak budgiverne, og hvordan de har tenkt å finansiere dette. Jeg har vondt for å se at de har greid å skrape sammen 100 millioner euro. Det er på det nivået at det faktisk ikke går. Jeg tror ikke man har gjort hjemmeleksa si. De har ikke forstått hvor mye det går an å kapitalisere på denne rettigheten.

- Det er vel mer sannsynlig enn at Petter Northug står igjen uten medaljer etter OL i Vancouver, sier direktøren på spørsmål om hvor sannsynlig det er at Canal+ ikke får sende Premier League også til neste sesong.