Carlsberg stadium i Stanley Park?

Associated Press melder i kveld at Liverpools trøyesponsor Carlsberg kan tenke seg å kjøpe navnerettighetene til Liverpools planlagte nye stadion i Stanley Park.

Det danske bryggeriet forhandler for tiden med Liverpool FC om en forlengelse av sponsoravtalen man har med Anfield-klubben, og det er i den forbindelse at rettighetene til stadionnavnet har kommet på banen.

Carlsbergs sponsorsjef i Storbritannia, Gareth Roberts, indikerer overfor AP at bryggeriet vil følge prosessen med å få bygget et nytt stadion med argusøyne, for å se om de bokstavelig talt kan komme på banen også der. Roberts og Carlsberg venter også i spenning på hvordan det går med eiernes forsøk på å få refinansiert lånet de har på klubben i sommer, og om klubben eventuelt skulle bli solgt og havne på andre hender.

- Navnerettighetene til det nye stadionanlegget vil være en del av diskusjonene fremover. Det er jeg sikker på. Men det blir ikke tatt noen avgjørelse ennå, sier Roberts til AP.

- Den finansielle situasjonen spiller en rolle. Vi må få vite hvordan det går med stadionplanene. Hva er Liverpools neste steg?

- Eiersituasjonen i klubben har vært distraherende. Nå ser de interne stridighetene ut til å være løst, og klubben kommer til å ta neste steg. Dersom dette blir gjort på riktig måte, og det viser seg å være progresjon, er vi absolutt interessert i å se hva vi kan gjøre i forhold til navnerettighetene.

- Hele eiersituasjonen dreier seg også om stadionanlegget og klubbens finanser. Et nytt stadion er et stort steg i riktig retning med tanke på klubbens fremtid, og vi ønsker å være en del av det.

AP prøvde også å få klubbeier Tom Hicks i tale angående en mulig ny avtale med Carlsberg.

- De har vært en flott partner for oss i mange år, var alt han ville si.

Å selge navnerettighetene er noe Hicks og Gillett har hatt i tankene siden de kjøpte klubben. I 2004 solgte Arsenal navnerettighetene til sitt nye stadion til Emirates for 15 år fremover i tid. Dette ga dem mer enn 100 millioner pund.

Carlsberg skal nå være oppmuntret av den flotte sportslige utviklingen denne sesongen.

- Vi har startet diskusjonene med Liverpool. Vi har vært klubbens sponsor siden 1991, så vi har vært med lenge. Det er et sterkt partnerskap, og vi ivrer etter å fortsette samarbeidet, sier Roberts.