Carra kommer til å savne Sami

Jamie Carragher synes det er trist at Sami Hyypiä forlater Liverpool, og innrømmer at han kommer til å savne den store finnen. Alvaro Negredo foretrekker Real foran Liverpool.

Jamie Carragher innrømmer overfor Liverpool Echo at han kommer til å savne Sami Hyypiä når den store finnen forlater Liverpool etter endt sesong. Stopperen skal som kjent spille for Bayer Leverkusen de to neste sesongene, og midtstopperkollega Carragher tror det vil føles litt merkelig når Sami forsvinner.

- Det blir litt merkelig. Når du kommer tilbake for å starte preseasontrening vet du at det vil være et par nye spillere der, og at par av dine gamle lagkamerater vil være borte. Men du forventer liksom å se Sami der. Han pleier alltid å være fremst i køen under løpetreningen, for han er alltid i god form. Han er en fantastisk proff, så det vil ta en stund før det synker inn at han er borte, siteres Carra.

- Vi har vel alle visst at denne dagen ville komme før eller siden. Sami har ikke spilt så mye som han ønsker, og han føler at han fortsatt har mye å gi på fotballbanen. Han ønsker fast førstelagsspill, slår visekapteinen fast.

- Det var likevel tøft å få beskjeden om at han forlater klubben i sommer. Han er som sagt en du forventer at alltid er der.

Carragher og Hyypiä har over 150 kamper sammen i Liverpools midtforsvar, og Carra mener at lagkameraten er en av de aller beste midtstopperne som har spilt for klubben.

- Det eneste ordet som passer for å beskrive Sami er "legende". Studerer man standarden på spillet hans, vil man oppdage hvor stabilt god han har vært. Han tåler sammenligning med karer som Ron Yeats, Alan Hansen, Emlyn Hughes og Mark Lawrenson.

- Tar man i betraktning hva Sami kostet i innkjøp, må man bare slå fast at dette er ett av Liverpools beste kjøp noensinne. Det faktum at han er forsvarspiller har medført at han ikke har fått den kreditten han fortjener.

- For meg tåler Sami sammenligning med spillere som Zola, Henry og Bergkamp. Han har prestert på et veldig høyt nivå over veldig lang tid. Han er definitivt en av de beste utenlandske spillerne i Premier League, og også Liverpools beste utenlandsimport, selv om Fernando Torres nok vil legge beslag på den tittelen i årene som kommer.

- Sami har vært meget stabil i årenes løp. Personlig mener jeg at hans beste kamp for Liverpool var returkampen i UEFA-cupsemifinalen mot Barcelona i 2001. Rivaldo var Barcelonas store trussel den gangen, og ble da med rette ansett for å være en av verdens beste spillere. Vi visste vi måtte spille bra for å hanskes med ham. Sami var strålende. Han var på toppen av sin karriere den gangen, og jeg husker en fenomenal takling han satte inn mot Rivaldo, som egentlig oppsummerte hele innsatsen hans. Ser man tilbake på den sesongen, så var Sami trolig en av hoveddrivkreftene til at vi vant The Treble.

- Istanbul var en annen stor kveld sammen med Sami, og det er egentlig litt trist at det nå bare vil være 2-3 stykker igjen av oss som var med på den kampen etter at Sami forlater klubben (Carragher, Gerrard og Alonso; red anm). Slik er imidlertid fotballen, og det viser bare hvor kjapt en spillertropp kan endre seg i dagens fotball.

Carragher er sikker på at Hyypiä vil bli en hit i Bayer Leverkusen, selv i en alder av 35 år.

- Jeg sier ikke det bare fordi han er kompisen min. Jeg er overbevist om at Sami kommer til å etablere seg i Tyskland, og at han vil være en av de beste forsvarerne i Bundesliga. Det er bare slik han er. Han har stått frem som et flott eksempel til etterfølgelse for meg og alle andre i Liverpool. Du må bare beundre hans profesjonalitet.

- Jeg vet at manageren har sagt at han er velkommen tilbake til Liverpool som et medlem av staben her, og det viser hvor høyt man setter ham. Han har vært en del av inventaret i klubben, og det blir litt merkelig når han forsvinner, avslutter Carra.

Negredo foretrekker Real
Almeria-spissen Alvaro Negredo har den siste tiden blitt satt i forbindelse med både Real Madrid, Liverpool og Valencia. Real solgte spissen til Almeria i 2007, og har opsjon på å kjøpe ham tilbake. Nå uttaler spilleren selv at han foretrekker en retur til Madrid.

- Dette er tre store lag, men mitt førstevalg er Madrid. Men dersom jeg blir femtevalg som spiss i Madrid er det uaktuelt å returnere dit. Jeg må tenke over dette nøye, da min fremtid avhenger av denne avgjørelsen. Jeg ønsker spilletid i den klubben jeg går til, uttaler Negredo til radiostasjonen Cadena Ser.

- Dersom jeg drar til Liverpool, kan de komme til å kjøpe enda en ny angriper i tillegg, og fra før har de Fernando Torres og andre spisser, så det er kanskje ikke den beste løsningen for meg, legger han til.

- Når det gjelder Valencia, så forsvinner kanskje David Villa, og da kan det fremstå som min beste mulighet. Men dersom Real Madrid selger angripere, vil mitt førstevalg være dem.