Carra usikker på fremtiden

Jamie Carragher spiller sin kamp nummer 600 for Liverpool på lørdag. Nå har han begynt å fundere på hva som skjer den dagen han ikke er god nok for Anfield-klubben lenger.

- Jeg har aldri pådratt meg en strekkskade i hele mitt liv. Folk får strekk i leggen og i hamstringen, men det har jeg aldri gjort. Jeg tror spillere som sier de har slike skader bløffer, spøker Carra til The Times i forbindelse med sitt store jubileum på lørdag.

- Jeg pleide å se kamper i Sunday League i Bootle sammen med min far da jeg var guttunge, og jeg så aldri noen bli skadet. Så ser jeg alle disse proffene få massasje, tøye ut og spise riktig mat, og så er det folk som pådrar seg strekkskader hele tiden, legger han til.

- Som ung hadde jeg nok rykte på meg for å være en som likte å feste, og jeg havnet i et par uheldige episoder. Men jeg har alltid tatt godt vare på meg selv, og trent bra. Jeg tror ikke jeg sto over en eneste trening i fjor, og jeg har kun stått over en trening denne sesongen.

- Noen ganger har jeg kommet tilbake fra skader litt for tidlig. Jeg har ikke vært 100% hver gang jeg har spilt kamp. Det er alltid et eller annet som plager deg litt, men du kan likevel spille. En sesong spilte jeg i fire eller fem måneder med en kneskade, før jeg ble operert. Det var ganske smertefullt til tider, og jeg måtte ta tabletter for å være i stand til å rette ut foten. Det som holdt meg gående var trekningen i Champions League, hvor vi skulle møte Barcelona og Roma. Jeg kunne ikke stå over slike kamper.

Selv om han er en av hardhausene i bransjen, så innser Carragher at karrieren nå er på hell.

- Jeg sliter med å forsone meg med tanken på å skulle spille for en annen klubb. Men jeg vet at kvaliteten på spillet mitt vil dale med årene. Det finnes ingen spillere i fotballhistorien det ikke har gått den veien med. Og jeg spør meg selv hvor lenge jeg kan holde det gående på toppnivå, sier 31-åringen.

- Jeg ønsker ikke å fortsette i Liverpool til jeg blir 34 eller 35 dersom folk ikke anser meg som godt nok. Derfor vurderer jeg å gi meg i Liverpool mens jeg ennå er på et rimelig bra nivå, og så avslutte karrieren i en annen klubb. Jeg liker ikke tanken på å skulle spille i store kamper for Liverpool, og kanskje koste laget seieren. Jeg tenker også ofte på om jeg vil klare å innfinne meg med å være en squadspiller som ikke spiller hver uke.

- I løpet av ett år eller to må jeg trolig ta en avgjørelse. Helst vil jeg fortsette i Liverpool, men det er flere ting som spiller inn, og kanskje må jeg gå på akkord med meg selv når jeg skal ta denne avgjørelsen.

- Av og til tenker jeg at en transfer kanskje ikke vil være så ille, men jeg ønsker selvsagt ikke at det skjer. Men jeg har kun vært vant med Liverpool hele tiden, selv om jeg er klar over at det er ulike ideer og måter å gjøre ting på der ute, ikke bare The Liverpool Way.

- Se for eksempel på Chelsea, og alle managerskiftene de har hatt de siste årene. Hvilken erfaring og utdanning dette må ha vært for spillerne, å ha vært ledet både av Mourinho, Scolari, Hiddink og Ancelotti. Selv har jeg kun hatt to managere som jeg kjenner grundig, og av og til tenker jeg at det hadde vært fint å få andre impulser også.

- Jeg vil aldri flytte på meg med det for øyet å gjøre det bedre et annet sted. Jeg vil kun flytte på meg om jeg ikke spiller nok, eller noe slikt. Jeg var Everton-fan som gutt, men jeg er Liverpool-fan nå og jeg ser på våre supportere og innser at de kommer ikke til å slutte å gå på kampene selv om vi ikke ender blant de fire beste i ligaen. Det er deres klubb, og slik tenker jeg også.

- Uansett hvor vi ender på tabellen, ville det være uaktuelt å forlate klubben bare fordi vi ikke spiller i Champions League. Liverpool er laget mitt, og vi er her for å spille klubben inn blant de fire øverste på tabellen igjen. Det er vår utfordring.

- Jeg har aldri i løpet av min karriere snakket med noen annen klubb. Jeg har selvsagt en agent, men han har aldri ringt meg og sagt at et lag har forhørt seg om meg. Jeg vet ikke om det er et godt eller dårlig tegn. Ofte lurer jeg faktisk på om noen utenfor Liverpool synes jeg er noe tess. Men hvorfor skulle jeg forlate Liverpool, en av de største klubbene i verden?