Carra vil vinne FA-cupen for de 96

Jamie Carragher ivrer etter å vinne FA-cupen på grunn av at det er 20 år siden Hillsborough-ulykken. Politiet i Preston på tå hev. Rafa ikke interessert i Lafita.

Jamie Carragher vant FA-cupen med Liverpool i 2001 og 2006, men synes ikke det er nok, og ønsker en ny vinnermedalje i 2009. Etter at Liverpool vant FA-cupen i 1992 har laget blitt eliminert av lag fra divisjonen under ved seks anledninger (Bolton 1993), Bristol City (1994), Blackburn (2000), Crystal Palace (2003), Burnley (2005) og Barnsley (2008). Det synes ikke scouseren er godt nok.

- Våre prestasjoner i FA-cupen har ikke vært bra nok. Det ser ut til at vi enten går helt til finalen, eller så blir vi slått ut tidlig. Vi er aldri fast inventar i kvart- eller semifinalene, noe vi burde være, sier Carragher til Liverpool Daily Post.

- Vi når som regel kvart- eller semifinaler i Champions League hver sesong, og nå må vi begynne å gjøre det i FA-cupen også, sier han foran morgendagens bortekamp mot Preston.

Denne våren er det 20 år siden Hillsborough-ulykken, og Carragher vil gjerne markere det med å nå finalen og vinne, akkurat som i 1989.

- Det er 20 år siden Hillsborough-ulykken, og det er noe vi alle selvsagt er klar over. Derfor vil årets FA-cup få en ekstra betydning for oss. Det ville være flott om vi kunne vinne turneringen som en hederbevisning til de som omkom.

Politiet med advarsel til supporterne
Politiet i Preston er ute med en advarsel til supporterne foran morgendagens FA-cupkamp på Deepdale. Det ventes fullsatt stadion og tilskuerrekord i Preston, og politiet sier de ikke vil tolerere den minste antydning til vold.

- De som er ute etter å lage trøbbel vil bli tatt hånd om. Vi kommer til å benytte oss av kameraer og videobevis om nødvendig, uttaler sjefsinspektør Nicky Evans til Liverpool Daily Post.

Politiet vil ta stikkprøver for å luke ut billettløse fans, og ingen billetter vil være til salgs på stadion på kampdagen.

- Vi vil også slå hardt ned på svartebørshandel på kampdagen, opplyser Evans.

Preston må for øvrig klare seg uten keeper Wayne Henderson, samt Liam Chilvers og Neal Trotman, i denne kampen. Trioen er skadet.

Preston-manager Alan Irvine sier følgende til The Guardian foran kampen:

- Folk vil fokusere på min Everton-fortid i forbindelse med denne kampen, men det viktigste er den betydningen kampen vil ha for økonomien og profilen til vår klubb. Det blir en fantastisk kamp, men også skremmende. Liverpool er i stand til å utklasse oss. Uansett hvem de sender på banen vil det være landslagsspillere. Det spiller ingen rolle hvilket lag de tar ut, deres spillere ville gått rett inn på vårt lag uansett. Liverpool har enestående spillere i verdensklasse, og spiller som et lag. De kjenner sine oppgaver ut og inn. De er et veldig godt samkjørt lag.

Lafita interesserer ikke Rafa
Den velinformerte spanske journalisten Guillem Balague avkrefter i dag ryktene om at Rafael Benitez er interessert i å hente den 24 år gamle spanske høyreflanken Angel Lafita fra Deportivo til Liverpool.

- Jeg er ikke sikker på hvordan dette ryktet har oppstått. Det er i alle fall ikke sant at han er på vei til Anfield. Liverpool er ikke interessert i Angel Lafita for øyeblikket, skriver Balague på sin offisielle nettside.

- Det er utrolig hvor mange spillere Rafael Benitez blir linket til - spesielt spanjoler. Liverpool-manageren holder nøye oversikt over slike falske rykter, og Rafa har fortalt meg at siden han kom til Liverpool har han blitt linket til hele 72 spillere uten at det var et snev av sannhet i ryktene.