Chelsea-Liverpool blant 10 klassikere

UEFA har med gårsdagens returoppgjør blant de ti mest severdige kampene i Champions League-historien. Totalt fire Liverpool-kamper på listen.

UEFA har tatt med gårsdagens 4-4-kamp mot Chelsea på en liste over de 10 mest klassiske Champions League-kampene i historien. Chelsea vant 3-1 i første kamp på Anfield, men Liverpool ledet 2-0 og 4-3 på Stamford Bridge før London-laget gikk seirende ut med 7-5 sammenlagt.

Tre andre Liverpool-kamper er også med på oversikten UEFA har lagt ut på uefa.com. Selvfølgelig er finalen mot AC Milan i 2005 inne blant de ti. I Istanbul lå de røde under 0-3 til pause, men snudde til 3-3 og seier i straffesparkkonkurransen.

I tillegg er forrige sesongs 4-2-seier mot Arsenal i kvartfinalen inkludert. Anfield-klubben ledet 2-1 da seks minutter gjensto. Emmanuel Adebayor utlignet for Arsenal, og med 2-2 var "The Gunners" videre på bortemålsregelen. Steven Gerrard scoret så på et straffespark etter at Ryan Babel hadde blitt felt. Nederlenderen fastsatte sluttresultatet til 4-2, og dermed 5-3 totalt over to kamper.

I 2001/02 ble Liverpool slått ut av Bayer Leverkusen. Et sent mål av Lucio sørget for at den tyske Bundesliga-klubben vant 4-2 i returoppgjøret.