City forberedt til Anfield-møte

Mark Hughes vet at Manchester City står overfor en vanskelig oppgave, men er likevel optimistisk. Føler at City er i bra form. Spilte godt på Anfield sist. Santa Cruz mener presset er på Liverpool.

Manchester City ligger på plassen foran Liverpool på Premier League-tabellen. City har ett poeng mer og én kamp til gode. Etter en god start med fire seirer på rad innledningsvis har Mark Hughes' mannskap gått på en aldri så liten formsvikt. Alle de seneste fem ligakampene har endt med poengdeling. Kun én kamp er tapt denne sesongen, og det knepent (3-4) mot Manchester United på Old Trafford.

- Liverpool har vært i toppen av tabellen og i Europa i lang, lang tid. Men vi må reise til plasser som Anfield og få resultater. Vi viste med opptredenen på Old Trafford at vi er mer enn kapable til å bli en topp fire-klubb og levere gode forestillinger. Vi er ute etter det og sørge for at vi gjør et skikkelig forsøk. Det er viktig fordi Liverpool er en av lagene vi ønsker å komme foran i år, sier Mark Hughes til mcfc.co.uk.

- Jeg synes vi er i god form. Dette er den første kampen i helgen. I den senere tid har vi spilt etter at de andre lagene har fått positive resultater, men vi er først ute nå. Hvis vi kan få et godt resutlat, kan vi lene oss tilbake og se resten tikke inn. Vi kan være i stand til å legge litt press på de andre lagene rundt oss. Det er fint å ha muligheten til å være første mann i ilden.

Hughes vet at hans lag står overfor en vanskelig oppgave på Anfield selv om de røde har kun én seier på den seneste ni kampene uansett turnering.
- Det har ikke vært så rolig altfor ofte når jeg har vært der, men det er en følelse i øyeblikket at de ikke gjør det så bra som de kan. Kanskje det er litt press som vi kan utnytte, men de har et godt lag.

- En av våre bedre forestillinger på bortebane forrige sesong var mot Liverpool (1-1). Vi skapte skikkelige problemer for dem. Hvis vi kan gjenta det, og det er ingen grunn til at vi ikke kan klare det, så er det en kamp å se frem til. Med Liverpool som hjemmelag er det opp til dem å skape sjanser og score mål. Det har ikke alltid vært slik for oss den seneste tiden. Vi har blitt tatt på sengen med et par scoringer, men denne gang har vi kanskje kapasitet til å gjøre det samme med Liverpool.

Manchester City-spiss Roque Santa Cruz mener presset ligger på Liverpool før morgendagens kamp.
- Folk sier at dette er en stor kamp for City for å bevise at vi er verdt å bli kalt en stor klubb, men dette er også en stor kamp for Liverpool, sier Santa Cruz ifølge skysports.com.

- De vil se på oss og se at vi ligger foran dem på tabellen. Vårt hovedmål er å havne på en av Champions League-plassene ved å ende blant de fire beste.

- Så vi må reise til Liverpool og bevise at vi kan ta en av de plassene som de ønsker seg. Neste år ønsker vi her i Manchester City å spille i Champions League.

Paraguayaneren mener at City bør legge like mye i disse oppgjørene som rivalen United.

- Dere kan se at United alltid ønsker å slå Liverpool, selv om de var mestre. Store kamper som dette er alltid annerledes. Det bringer mye motivasjon til spillerne, og det er alltid spesielt.

- Jeg er sikker på at vi vil ha samme tilnærming til kampen ved å tenke på samme måte som United - at Liverpool er utfordrerne som vi behøver å beseire.