Dalglish tilbake i LFC?

Liverpool Echo melder at Rafael Benítez har holdt samtaler med Kenny Dalglish om å ansette skotten i sin stab - 18 år etter han forlot managerstolen på Anfield.

Liverpool Echo bringer i natt noen sensasjonelle nyheter. Lokalavisen forteller nemlig at Rafael Benítez har holdt samtaler med Kenny Dalglish om en posisjon i hans stab på Anfield. 58-åringen blir regnet som Liverpools beste spiller gjennom alle tider, og det er nå 18 år siden han forlot rollen som manager i klubben.

Benítez har tatt opp saken med de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett, og ønsker å få til en avtale så snart som over hode mulig. Echo forteller at det allerede har blitt holdt samtaler, men at de er på et tidlig stadium. Ingenting er klart, men samtalene skal ha gått bra.

Rafa skal ønske å gi Dalglish en rolle der han bruker tiden sin på akademiet i Kirby, på Melwood og på Anfield - men med hovedfokus på rådgivning på ungdomsutvikling. Manageren ba nylig Frank McParland om en rapport på akademiet, ettersom han nå med sin nye kontrakt er blitt lovet større innflytelse på ungdomsarbeidet, og ønsker å få opp nye førstelagsspillere fra ungdomsavdelingen. Akademiet har fått mye kritikk de siste årene, og man tror at en ansettelse av Dalglish skal gi alle et løft.

King Kenny har ikke jobbet i fotballen siden han forlot jobben sin som director of football i Glasgow Celtic i juli 2000. Han har siden blitt linket til mange managerjobber, men hans nære forhold til Merseyside og veldedighetsarbeidet på vegne av Marina Dalglish Appeal, har gjort at han ikke har gått inn i noen slik jobb i bransjen.

Han var i Liverpool som spiller og manager i perioden 1977 til 1991, og er elsket usedvanlig høyt blant røde supportere. Nå er det opp til Hicks og Gillett å godkjenne en slik ansettelse - og skulle det skje vil det bare være for Dalglish å bli enig om en avtale for å få til en sensasjonell nyansettelse.