Dårlige generalprøver

Både Liverpool og Lyon tapte sine kamper i helgens ligarunde. Franskmennene med trekløver fortsatt skadet foran kampen på Anfield.

Lyon fikk sesongens første ligatap på lørdag, da det ble 0-2 hjemme mot Sochaux. Mesterlaget som abdiserte tronen forrige sesong topper likevel Ligue 1 med 20 poeng på ni kamper.

- Vi kom under og slet med å få en utligning, forklarte trener Claude Puel etter kampen. - Det er ingen tvil om at vi dominerte 2.omgang og presset dem tilbake, men uten suksess. Hvis vi hadde tatt vare på en sjanse eller to kunne det blitt avgjørende, men vi var ikke presise nok.

Lyon kommer til Merseyside i dag uten tre av sine midtstoppere i stallen. De vil fortsatt mangle Mathieu Bodmer, Jean-Alain Boumsong og Cleber Anderson, slik de gjorde det da de beseiret Debrechen med 4-0 borte i siste kamp i gruppe E i Champions League. Det er derfor ventet at den defensive midtbanespilleren, det franske landslagets Jeremy Toulalan, igjen vil spille sammen med brasilianske Cris i det sentrale forsvaret til Lyon.

Liverpool har som kjent tapt sine to siste kamper i Premier League, samt mot Fiorentina i Champions League, men Puel vil ikke undervurdere de helrøde.

- Liverpool er det beste som finnes i Europa sammen med Barcelona og Manchester United. Selv når de har en vanskelig periode, kan du på ingen måte avskrive dem.

Forventet lag til Lyon: Hugo Lloris; 13-Anthony Reveillere, 3-Cris, 28-Jeremy Toulalan, 20-Aly Cissokho; 17-Jean Makoun, 6-Kim Kallstrom; 14-Sidney Govou, 8-Miralem Pjanic, 7-Michel Bastos; 9-Lisandro Lopez.

Både Liverpool og Lyon vil for øvrig ha sine obligatoriske pressekonferanser på Anfield i kveld, og hvor det vil bli flere kommentarer før kampen i morgen kveld.