David Silva er et transfermål

Tony Barrett i Liverpool Echo skriver at David Silva er et av de fremste transfermålene for Benítez til sommeren. Spilleren hentes kun dersom prisen er den rette.

Rafael Benítez vurderer å hente David Silva til sommeren. Manageren har identifisert Valencia-spilleren som et av sine fremste transfermål, men kommer bare til å gjøre en handel dersom prisen er den rette, skriver Tony Barrett i Liverpool Echo.

Valencia har kommet i dype finansielle prblemener de seneste månedene, og kan komme til å måtte selge stjernespillerne Silva, Davild Villa og Raul Albiol for å få gjelden på 450 millioner euro under kontroll.

Det skal være Silva som Benítez er interessert i. Liverpool-manageren er på utkikk etter en anvendelige offensiv spiller som kan opptre i flere posisjoner bak Fernando Torres. Benítez er ute etter å styrke stallens bredde. 23-åringen passer godt inn i den beskrivelsen, og de røde har allerede kommet med flere henvendelser om spillerens tilgjengelighet.

De kommer nå til å følge opp interessen hvis Valencia er realistiske i verdsettelsen av spilleren som har 21 landskamper for Spania. Rapporter fra Spania sier at La Liga-klubben ønsker £25M for Silva, og Barcelona og Juventus antas også å være interessert i spillerens tjenester. Det er lite sannsynlig at Liverpool er villig til å betale en slik pris, men Benítez vil agere kjapt hvis partene kan komme til enighet om et kompromiss.

Sjefsspeider Eduardo Macia, som brakte Silva til Valencia da den offensive midtbanespilleren var  tenåring, var nylig i Spania for å sjekke Silvas tilgjenglighet, og mistet ikke motet av det han fikk høre.

Silva var en av stjernene da Spania vant EM i 2008. Han opererte i en offensiv rolle på venstresiden, og ga god støtte til Torres og Villa i angrep.

En ankelskade har forhindret ham fra å spille så mange kamper som ønsket for Valencia denne sesongen. Men midtbanespilleren var tilbake i aksjon i januar, og han trener nå med det spanske landslaget i forkant av VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia.