Dossena trives i klubben

Andrea Dossena uttaler til italiensk tv-stasjon at han trives i Liverpool. Utenlandske spillere kan skremmes vekk av det høye skattenivået i England.

Andrea Dossena blir stadig linket til en retur til hjemlandet. Italienerens agent har forklart at Liverpool ønsker å beholde spilleren. Venstrebacken innrømmer nå at han er tilfreds med tilværelsen i klubben, selv om han for en stund tilbake uttrykte misnøye med lite spilletid. Han er fortsatt smigret over interessen fra Juventus.
- Jeg er veldig lykkelig i Liverpool, men Italia er landet mitt, sier Dossena til Sky Italia foran Confederations Cup i Sør-Afrika.

- Fortsatt ville jeg vært glad for å spille i Italia, og det er hyggelig å bli linket til Juventus.

- Til syvende og sist er jeg glad for å være Liverpool-spiller. Det er et godt lag hvor jeg får mye erfaring.

Høyt skattenivå skremmer vekk spillere?
Det høye skattenivået i England kan føre til at utenlandske spillere går til klubber i en annen liga enn engelske Premier League.
- Det er meget alvorlig, sier Phil Smith, en ledende agent i sportsbyrået First Artist, til Daily Telegraph.

Utenlandske spillere som vurderer en overgang til England har lagt merke til finansminister Alistair Darlings plan om å øke inntektskatten for høye inntekter til 50% fra april. I Spania er for eksempel den tilsvarende skatten på 27% (pluss lokal skatt).
- Det vil finnes spillere som ikke vil komme hit på grunn av skatten. Det vil vi få se i april. I Spania betaler de mindre skatt, og det finnes også smutthull. Utenlandske spillere kan spare 15% i skatt ved å reise til Spania fremfor England.

Skatteøkningen vil kunne bety at spillere vil kreve mer i lønn.
- Det kommer til å finnes spillere som vil ha 10% mer, sier Smith.

Gode spillere vil fortsatt komme til England grunnet det sportslige. Arsenals Andrei Arshavin betalte kun 13% i skatt da han var i russiske Zenit St. Petersburg.
- Han ble ikke overrasket over 40% skatt, sier Smith, som var involvert i overgangen. 

- Men han forventet ikke National Insurance. Nå har han fått rede på at skatten går opp 10%. Men det er ingenting han kan gjøre. Han må leve med det.