Dystre utsikter for ny stadion

Liverpool FC kan trolig se langt etter et nytt stadion hvis ikke Tom Hicks og George Gillett selger seg ut av klubben. Dette er de dystre spådommene ifølge en klubbkilde.

Utsiktene for at Liverpool får en ny storstue med 73000 tilskuere i Stanley Park mens Tom Hicks og George Gillett sitter med eierskapet, er fjernere enn noen gang etter avsløringene om klubbens gjeldssituasjon, skriver The Guardian.

Behovet for å finne rike eiere til å finansiere ny stadion var hele grunnen til å selge klubben. Amerikanerne lovte at arbeidet skulle starte i løpet av måneder etter overtagelsen i februar 2007. Den forventende fortjenesten fortsetter å påvirke eiernes verdivurdering av klubben. Byggingen av stadionet har blitt utsatt etter at finanskrisen satte inn i august, og det er ingen tegn til fremgang selv om millioner har blitt brukt å forberedende arbeid. På spørsmål om stadionprosjektet, fikk The Guardian et meget negativt svar fra en klubbkilde.

- Man kan glemme det.

Fornyelsen av Anfield-området avhenger av ny stadion, og det er også fastlåst en konsekvens. I forrige måned uttalte leder for Liverpool City Council, Councillor Warren Bradley, at Liverpool og Everton burde vurdere en felles stadion, og mente at byen kunne bli oversett i søknaden om å få arrangere VM-kamper i 2018 eller 2022 fordi  begge klubbene ikke var i stand til å bygge nye baner.

Det antas at Hicks og Gillett må låne ytterligere £400M for å fullføre arbeidet med ny stadion. Amerikanerne er i samtaler med Royal Bank of Scotland og Wachovia for å refinansiere sitt nåværende lån, og må sannsynligvis stille personlige garantier på mellom £100M og £150M. Hicks er optimistisk på at han fremdeles sitter med eierskapet i klubben eller i det minste har en andel den dagen et nytt stadionanlegg står ferdig. Det forventes at en refinansieringsavtale vil gjøre det mulig for Hicks og Gillett fortsatt være på plass frem til markedet bedrer seg, men en ny investor må trolig inn for å få finansiert ny stadion.