Eierne forhandler med bankene

Liverpools eiere forsøker å få utsatt forfallsdatoen på lånet som forfaller i juli. Spirit of Shankly fortsatt sterkt kritiske til amerikanerne.

The Daily Telegraph hevder at Liverpools eiere har begynt forhandlinger med bankene Royal Bank of Scotland og Wachovia, for å få utsatt forfall på lånet på £350M som forfaller i juli. Eierne jakter nå aktivt nye investorer, både sammen og individuelt, melder avisen.

- George Gillett og jeg har jobbet godt sammen siden mai. Vi hadde en uenighet som førte til en avsporing en stund, men nå har vi i alle fall lært mye om hvordan britiske medier fungerer. Det største problemet har hele tiden vært Rick Parry, men vi kom til enighet om hvordan vi skulle håndtere dette, og nå fokuserer vi begge på å finne den aller beste daglige lederen til å ta klubben fremover, sier Tom Hicks til Telegraph.

- Nå ønsker vi å sette sammen et profesjonelt styre i klubben, bestående av ledende britiske forretnings- og fotballfolk, som kan gi oss best mulige råd. Vi har en sterk kommersiell avdeling, og vi vil få en god daglig leder og vi har den beste manageren vi kan ha. Så vi beveger oss i riktig retning, sier han.

- Rick Parry har tjent klubben i 12 år, og hjertet hans tilhører Liverpool. Men jeg tror en ny daglig leder vil kommunisere mer effektivt med Rafa og styret. Jeg har en god følelse når det gjelder retningen klubben tar. Vi er for tiden i møter med headhunting-firmaer for å finne vår nye daglige leder. Vi får bare en sjanse til å finne riktig mann. Det kan ta seks måneder. Det kan ta ni måneder. Vi har ikke lovt Rafa noe som helst. Transferbudsjettet vil hvert år bli avgjort av inntektene vi får inn.

Spirit of Shankly vil fortsatt ha amerikanerne ut av klubben
Supporterunionen Spirit of Shankly lar seg ikke affisere av at Rafael Benitez nå har fått sin nye langtidskontrakt, og vil fortsatt ha amerikanerne fjernet fra Liverpool FC. I den forbindelse har de sendt ut følgende pressemelding:

"Spirit of Shankly er glade for at Rafael Benitez har skrevet under for nye fire år i Liverpool FC. Det virker som manageren har fått de nødvendige forsikringer om at han kan få gjøre sin jobb i fred, og at managerens posisjon omsider blir verdsatt slik at man får stabilitet ute på banen.

Utenfor banen er imidlertid ting fortsatt uløst. Supporterne har ikke fått noen forsikringer, og må bare gjette seg til hva som foregår i kulissene i klubben.

- Tom Hicks prater i sitt intervju med LFC Tv om sitt forhold til manageren, som blir stadig sterkere. Dette er den samme manageren som George Gillett åpent kritiserte i et møte med Spirit of Shankly for noen få uker siden. Da sådde Gillett tvil omkring managerens posisjon, og følte at manageren var ansvarlig for at Liverpool ble passert av Manchester United på tabellen. Dette står i sterk kontrast til hva Gillett sier nå, nemlig at "Med Rafa som manager kan vi se frem til flott fotball og suksess på banen. Han har spesielle kvaliteter som blir beundret i klubben og i hele verden. Etter de flotte seierene over Real Madrid og Manchester United, gir dette oss et stort løft i sesonginnspurten."

- Forholdet mellom Gillett og Hicks virker nærmest å ikke eksistere i det hele tatt, og Gillett virker å forandre mening kun for å tilfredstille fansen.

- Da vi snakket med Gillett sa han at han ikke kunne snakke for Hicks, men at han var åpen for å selge seg ut. Hicks forteller oss på sin side at han blir i klubben i minst fem år til, og sier at selv om han ikke kan snakke for Gillett, så tror han Gillett også blir det. Dette trass i hva Gillett har sagt til oss tidligere. Det faktum at de ikke kan snakke for hverandre, samt den farselignende fysiske avstanden mellom dem i forbindelse med Chelsea-kampen i forrige måned, viser at forholdet mellom dem er like dårlig som noen gang.

- Selv om de eier fotballklubben sammen, kommer det sjelden felles uttalelser fra Hicks og Gillett. Det er helt åpenbart at Hicks og Gillett ikke klarer å samarbeide. Får de fortsette å eie klubben vil det skade klubben enda mer. Klubben lærte av managerduoen Houllier og Evans at slike partnerskap ikke fungerer. Det gjør ikke dette heller.

- Det er på tide at eierne gir supporterne flere gode nyheter. Fortell oss hvordan dere skal få tak i de nye investeringene som klubben desperat trenger, og fortell oss at dere forlater klubben. Begge to. Og snart. Da vil vi kanskje smile.

- Ingen penger. Ingen troverdighet. Ingen ærlighet. Ingen integritet. Ingen ære. Ingen rettmessige eiere. Hicks og Gillet - Ut - Nå!

Spirit of Shankly"