Eierne har fått innvilget utsettelse

The Guardian melder at Liverpools eiere har fått innvilget en seks måneders utsettelse til å innfri lånet de har tatt opp. Lånet skulle opprinnelig vært innfridd den 25.januar. Den nye fristen er 24.juli.

Bankene Royal Bank of Scotland og den amerikanske investeringsbanken Wachovia har kommet frem til at de er best tjent med at Tom Hicks og George Gillett jr får en slik utsettelse. Avgjørelsen skal ha blitt tatt etter en skriftlig søknad fra de to amerikanerne på vegne av deres holdingselskap, Kop Football. Den nye fristen skal nå være 24.juli.

- Lånet vil ikke forfalle til betaling 24.januar, er den knappe kommentaren The Guardian har fått fra en såkalt insider.

Utsettelsen gir Hicks & Gillett et lite pusterom, men det er høyst usikkert hvordan bankene vil forholde seg til lånet på £350M til sommeren. Amerikanerne skal ifølge The Guardian ikke betale mer enn litt over 5% rente på dette lånet for øyeblikket, og kilder i finansmiljøet tror at RBS og Wachovia kun vil gå med på å refinansiere lånet til en atskillig høyere pris.

The Guardian stiller også store spørsmålstegn ved George Gilletts finansielle situasjon. Avisen gjentar at sjeik Al-Maktoum av Dubai ikke lenger er interessert i å kjøpe Liverpool etter kollapsen i verdensøkonomien.