Endringer i suspensjonreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har foretatt noen justeringer i suspensjonsreglementet for engelsk liga og cup foran 2009/10-sesongen. Ikke lov til å snakke om dommeren før kamp.

Gule kort
Tildigere måtte en spiller sone en kamps karantene etter fem gule kort før utgangen av februar. Nå endres tidspunktet til 31.desember. 

Suspensjon etter 10 (2 kamper) og 15 gule kort (3 kamper) blir som før, og det gjelder også de respektive amnestiperiodene som henholdsvis andre søndagen i april og ved sesongens slutt.

Suspensjoner for gule kort skal nå tre i kraft umiddelbart, mens det tidligere gikk syv dager før en spiller måtte ut i karantene.

Røde kort
Antall kampers karantene etter utvisning skal følge samme regler som tidligere. En spiller blir for eksempel ilagt tre kampers karantene ved direkte utvisning for voldelig oppførsel/farefullt spill og to kamper for munnbruk. 

FA har nå mulighet til å redusere/øke straffene. En klubb kan søke om at spilleren får redusert karantene dersom straffen virker urimelig i forhold til forseelsen. FA har også muliget til å øke karantenen for voldelig oppførsel/farefullt spill. I begge tilfeller skal straffen vurderes ut i fra hensikt, kraft og skadeomfang.

Karantener etter utvisninger i treningskamper, inkludert FA Community Shield, skal ikke lenger sones i førstelagskamper. FA forholder seg likevel retten til å ilegge spillere straff i de mest alvorlige tilfellene.

Diverse
FA opplyser at managere, spillere eller andre klubbrepresentanter ikke lenger har lov til å uttale seg om de utnevnte dommerne før hver kamp. Slike kommentarer vil bli oppfattet som upassende, og vil bli straffet deretter.

Det blir fortsatt tillatt å komme med kommentarer om dommerkvartetten eller hendelser etter kampslutt så lenge det ikke er av personlig karakter, utrykker partiskhet, går på dommernes integritet eller på en annen måte bringer fotballen i vanry.

En klubb kan nå bli tiltalt for hendelser der tre eller flere spillere omringer og konfronterer dommeren. Tidligere var det krav om at dommeren rapporterte om trakassering eller trussler fra tre eller flere spillere.

Klubber som får seks gule/røde kort i en kamp kan nå forlange å få en høring i forsøk på å få redusert den automatiske straffen. Tidligere hadde klubber kun anledning til å få en føring først ved annen gangs tilfelle i en og samme sesong.


Mer om suspensjonsreglene kan du lese om i vår ajourførte artikkel.