Ennå ingen dato for byggestart

Ifølge Christian Purslow kommer ikke Liverpool FC i gang med bygging av ny stadion i Stanley Park før den globale resesjonen er over. Det sentrale er å levere et førsteklasses stadion.

I august i fjor kom meldingen om at byggestart for det nye stadionanlegget i Stanley Park måtte utsettes på grunn av finanskrisen. Fra klubben ble det da antydet at man sto overfor en mindre utsettelse, og Liverpool Echo trodde det at det ville gå et år før konstruksjonen av nytt stadion kunne begynne. De seneste signalene fra klubben er at den økonomiske situasjonen fortsatt må stabilisere seg før stadionbygging kan komme i gang.
- Konstruksjonen av stadionet vil begynne når den nåværende tilbakegangen i banknæringen er over og de globale finansmarkedene har gjenopprettet likevekt, uttaler managing director Christian Purslow ifølge Daily Telegraph.

Purslow håper at det nye anlegget vil stå klart i tide til å kunne arrangere VM-kamper i 2018 dersom England blir tildelt arrangementet.
- Det sentrale er å levere et førsteklasses fotballstadion som alle kan være stolte av, et nytt hjem for klubben med et stadion på minst 60000 seter, noe som vil gi en best mulig kampopplevelse.

Liverpool får inn langt mindre i kamprelaterte inntekter enn de nærmeste konkurrentene. Anfield har i dag en kapasitet på kun 45.362 tilskuere og 34 VIP-bokser. Manchester United trekker hele 76000 på Old Trafford, og Arsenal flyttet fra Highbury (38000 tilskuere) til Emirates stadium (60000 tilskuere) i juli 2006.