ESPN fikk Premier League

ESPN tar over tv-rettighetene etter Setanta Sports. kanalen skal vise 46 kamper kommende sesong og 23 oppgjør i hver av sesongene 2010/11, 2011/12 og 2012/13. Kampene skal distribueres via Sky.

ESPN har fått tilslaget på de 46 tv-kampene som Setanta Sports hadde rettighetene til for 2009/10-sesongen, og de har også kjøpt pakken bestående av 23 tv-kamper for hver av sesongene 2010/11 til 2013/13.

- Jeg vil takke ESPN, så vel som alle de andre tv-selskapene som la inn bud, for deres profesjonalitet og innsats i å ta del i vår salgsprosess på så kort varsel, sier Premier League-formann Peter Scudamore i en pressemelding.

- Tidsskjemaet for prosessen var knapp, og honnør til ESPN som har forpliktet seg til å tilføye Barclays Premier League-fotball til deres allerede imponerende portefølje med sportsrettigheter.

- Med den hastigheten vi har vært i stand til å sluttføre denne avtalen betyr det at forberedelsene til neste sesong vil kunne fortsette uavbrutt, og fansen og klubbene vil ha sikkerhet når det gjelder overføring av Premier League-kamper for de neste fire sesongene.

Setanta ble fratatt rettighetene på fredag fordi de ikke klarte å betale de £30M som de skyldte Premier League. Rettighetene ble lagt ut for auksjon, og ESPN ble tildelt tv-kampene allerede i dag.

Ifølge The Guardian har ESPN inngått en distribusjonsavtale med BSkyB som skal vise oppgjørene. I tillegg vil lignende avtaler trolig komme med kabel-tv-selskapet Virgin Media og digital-TV-operatør Freeview.