Et bedre ungarsk lag nå

Debrecens trener mener at det ungarske mesterlaget er langt sterkere nå enn da de møtte engelsk motstand sist. Toppscoreren tvilsom. Må spille hjemmekampene i Budapest.

Debrecen tapte 0-3 i begge kampene mot Manchester United i 3.kvalifiseringsrunde til Champions League i 2005/06. I morgen gjester de igjen England når Liverpool er verter på Anfield.
- Dette er et helt annet lag. Vi har skiftet ut en hel generasjon av spillere på fire år siden vi var i England forrige gang, uttaler Debrecen-trener Andras Herczeg på dagens pressekonferanse på Anfield.

- Det kommer ikke til å bli noen involvert denne gang fra det laget som tapte mot Manchester United. Dette er et ungt lag i utvikling som overrasket mange ved å vinne den ungarske tittelen forrige sesong.

- De har et stort potensial, og jeg er interessert i å se hvordan de vil håndtere å spille mot et av de beste lagene i verden.

Debrecen har vunnet bortekampene i kvalifiseringen mot Levadia Tallinn og Levski Sofia, men kampen på Anfield blir en langt vanskeligere oppgave.
- Vi må innrømme at dette er en av de største utfordringene i vår historie, sier Herczeg som har nesten 40 års fartstid som spiller og trener i klubben.

- Men vi har allerede spilt mot lag i kvalifiseringsrundene som er bedre rangert enn oss i Europa, og vi klarte å avansere til gruppespillet for første gang.

- Vi har forbedret oss runde for runde, og nå står vi overfor den største testen hittil. Det skal bli interessant å se hvordan vi håndterer det, hvordan laget håndterer omstendighetene på Anfield og de veldig gode motstanderne.

- Jeg kan bare be dem om å konsentrere seg om kampen og fokusere på det de blir bedt om å gjøre. Jeg tror vi kan stå for en stor overraskelse her.

Debrecen er en by øst i Ungarn, nær grensen til Romania. Deres stadion Oláh Gábor Út har en kapasitet på kun 10200 tilskuere, men er ikke godkjent for Champions League-spill. De spilte derfor kvalifiseringskampen mot Levski Sofia på Ferenc Puskas stadion (69.000 tilskuere) i Budapest, og der skal også gruppespillskampene gå av stabelen.
- Vårt stadion er ennå ikke av høy nok standard, så vi har måttet spille i Budapest. Men det har vært utsolgt i våre kvalifiseringskamper på hjemmebane, og vi føler at hele Ungarn støtter oss.

Debrecen må klare seg uten Tibor Dombi og Jozsef Varga. Duoen er suspendert i første oppgjør. Midtbanespiller Zoltan Szelesi (kne) og spissen Gergeley Rudolf (kne) er tvilsomme. Gergeley Rudolf er lagets målfarligste spiller. Han nettet 18 mål på 28 kamper forrige sesong. Keeper Djordje Pantic pådro seg en hodeskade i åpningsminuttene i fredagens 1-0-seier mot Paksi SE, og kan bli erstattet av Vukasin Poleksic.

Klubben ble grunnlagt 12.mars 1902, og het opprinnelig Egyetertes Futball Club. Nå er navnet Debreceni Vasutas Sport Club, eller bare Debrecen. De har vunnet den ungarske ligaen fire ganger siden opprykket i 1992 (2005, 2006, 2007 og 2009), og har triumfert tre ganger i den ungarske cupen (1999, 2001, 2008).

Debrecens Champions League-tropp

Keepere
1 Vukasin Poleksić
12 Djordje Pantić
87 István Verpecz

Forsvarere
2 István Szücs
10 László Bodnár
16 Ádám Komlósi
17 Norbert Mészáro
21 Marcell Fodor
22 Csaba Bernáth
24 Mirsad Mijadinoski
69 Mihály Korhut *

Midtbanespillere
4 Leandro
6 Luis Ramos
7 Tibor Dombi
8 Zsolt Laczkó
15 László Rezes
25 Zoltán Szélesi
27 Ádám Bódi *
30 Zoltán Kiss
33 József Varga *
55 Péter Szakály
77 Péter Czvitkovics
81 Attila Katona

Angripere
11 Róbert Feczesin
14 Gergely Rudolf
19 Vinicius
39 Adamo Coulibaly
41 Lóránt Oláh

* = Spillere på B-listen