Et spørsmål om selvtillit

Javier Mascherano mener det er viktig å gjenvinne selvtilliten for å få Liverpool-skuta på rett kjøl. Bill Shankly utnevnes til æresborger av Liverpool. Daniel Agger fyller 25 år i dag.

Javier Mascherano håper at Liverpool kan benytte de fem ligakampene frem til årsskiftet til å klatre på tabellen. Tre poeng mot Arsenal kan gi argentineren og hans lagkamerater sårt tiltrengt selvtillit, etter svake sportslige resultater i oktober og november.

- Desember er en viktig måned for alle i Premier League, ikke bare oss. Januar kan også bli en nøkkelmåned, for da spilles Afrikamesterskapet og noen lag kommer til å miste mange nøkkelspillere, uttaler midtbanespilleren til Liverpool Echo.

- Nå har vi en god mulighet til å få forandret på situasjonen. Vi trenger ikke å evaluere sesongen nå. Det kan vi gjøre i mai. På mange måter starter sesongen på nytt nå.

- Vi kan ikke endre det som har skjedd tidligere, men vi kan gjøre noe med fremtiden. Det har vært en vanskelig periode for alle, og vi ønsker å gjøre folk glade igjen. Vi ønsker å spille opp mot vårt beste og få selvtilliten tilbake.

- Vi vet kampen mot Arsenal i morgen blir virkelig vanskelig. De spiller meget bra. Men vi har slått dem her tidligere, og vi må vise dem at vi har spillermateriellet som kreves for å slå dem igjen. Dette er en god mulighet for oss.

- Vi har som sagt vunnet denne type kamper tidligere, så vi vet vi kan klare det. Nå må vi la våre prestasjoner ute på banen tale for seg. Vi kan snakke i dagevis om at vi er i stand til å slå dem, men det er viktig at vi omsetter ord til handling.

- For å redde sesongen må vi begynne å vinne igjen. Vi slo Manchester United på hjemmebane tidligere i sesongen, og vi spilte en god kamp. Nå må vi slå et nytt topplag på hjemmebane, og vise alle at vi kan gå fremover.

- Akkurat nå handler det mye om selvtillit. Når du ikke klarer å vinne flere kamper på rad, opparbeider du deg ikke selvtillit, og da er det vanskelig å få vist sine kvaliteter. I fotball betyr det mentale 80%, og det fysiske og taktiske 20%.

- Vi må begynne å vinne kamper for å få selvtilliten tilbake. Vi er sammen om dette, og jobber veldig hardt på trening og i kamper. Men av og til går det ikke din vei. En seier kan være nok til at hellet snur og man gjenvinner selvtilliten.

Mascherano vil ikke være med på at det er savnet av Xabi Alonso som har ført til svakere resultater denne sesongen.

- Vi må glemme Alonso. Man kan ikke finne to spillere som er helt like. Aquilani vil gi oss alt han kan, og når han kommer i form vil han bli virkelig god for oss. Litt om senn vil han spille på seg selvtillit og lære om engelsk fotball.

- Selv skal jeg kjempe for plassen min på laget. Konkurranse om plassene er bare bra for alle. Alle prøver så hardt de kan for å komme med på laget, og det er bra for laget som helhet.

Shankly blir æresborger av Liverpool
Det er nå i desember 50 år siden legendariske Bill Shankly ble utnevnt til manager for Liverpool FC. I den forbindelse blir Shanks utnevnt til æresborger av Liverpool 28 år etter sin død. Dette vil skje under en markering i forbindelse med Shankly-showet ved BT Convention Centre kommende torsdag. Tidligere Liverpool-spiller Brian Hall, som spilte under Shankly, vil motta utmerkelsen på vegne av LFC og Shankly-familien, melder Liverpool Echo.

Agger fyller år
Daniel Agger fyller 25 år i dag. Liverpool.no gratulerer!