Evighetsmaskinen Kuyt

Rafael Benitez sier at allsidigheten og arbeidsmoralen til Dirk Kuyt gjør at nederlenderen nesten er garantert startplass. Media tror derfor LFC leter etter ny venstreving før neste sesong.

- Herr Duracell er en god beskrivelse på ham i forhold til måten han spiller på. Han er alltid på løp, alltid i bevegelse, sier Rafa om Dirk Kuyt.

28-åringen har vært på banen 49 ganger denne sesongen, og scoret 14 mål, noe som gjør at han er på "pallen" både når det gjelder antall kamper og scoringer.

- Vi var klar over hvilken spiller han var da vi kjøpte ham, fortsetter Liverpools manager. - Han har vært slik i årevis. I år har han kanskje gjort det spesielt godt siden laget også har gjort det bra.

- Han er flink til å skape ting, men han har også scoret mål.

- I min karriere har jeg hatt noen veldig gode spillere når det gjelder løpskapasitet, men forskjellen nå er at vi har en hel tropp med slike typer. Det er imidlertid alltid fint å ha noen som Dirk, som har mentalitet til å forstå hvor viktig laget er.

- Jeg snakket med en av hans tidligere lagkamerater i Nederland og han sa at Dirk faktisk startet som høyreback, før han ble flyttet framover som ving for Feyenoord og landslaget. Vi visste derfor at han kunne spille i mange forskjellige posisjoner, enten som ving, bak en spiss eller som angriper.

- Siden du kan benytte ham på så mange måter, kan du nesten garantere at han vil spille fra start. Denne sesongen har en vært fremragende.

Med Dirk Kuyt etablert på høyrekanten tror engelsk presse at Liverpool leter etter en venstreving, heller enn en ny flankespiller på høyresiden.

Stewart Downing er forventet å forlate Middlesbrough, ikke minst hvis laget på Riverside nå skulle rykke ned fra Premier League, og at Liverpool skal være en av klubbene som står klare med et bud på £12M. Daniel Pranjic hos Herenveen er en annen som nevnes. Den kroatiske dødballseksperten har også selv antydet at han gjerne tar turen til Anfield.