Får hvile mer enn konkurrentene

En drøy måned gjenstår av sesongen 2008/09. Liverpool har kun ligaen å konsentrere seg om, mens de to argeste konkurrentene fortsatt henger med i to cuper. Vil det gi de røde et fortrinn?

Liverpool er ute av alle cuper, og kan nå konsentrere seg fullt og helt om ligainnspurten. Det som gjenstår av sesongen er seks ligakamper, som skal spilles i løpet av en periode på 34 dager. Tre hjemme (Arsenal, Newcastle, Tottenham) og tre borte (Hull, West Ham og West Bromwich).

Målet til de røde er å vinne samtlige, og samtidig håpe på at Manchester United avgir poeng i minst to av sine sju gjenværende kamper. Old Trafford klubben har fire hjemmekamper (Portsmouth, Tottenham, Manchester City og Arsenal) og tre bortekamper (Middlesbrough, Wigan og Hull) igjen.

Første oppgave for Liverpools del er ligakampen mot Arsenal, tirsdag 21.april. The Gunners skal ut i semifinale i FA-cupen mot Chelsea kommende lørdag, og forhåpentligvis vil den kampen fortsatt sitte i beina på Arsenal-spillerne når de entrer Anfield tre dager senere.

Xabi Alonso er imidlertid spent på hva som blir effekten av at Liverpool røk ut av Champions League for Chelsea.

- Du aner ikke hva som blir effekten av det. I utgangspunktet får vi mer tid til hvile, men av og til foretrekker du å spille kamper. Man er aldri glad for å bli slått ut, og det virker fortsatt å være veldig vanskelig å vinne ligaen. Vi får bare prøve å vinne samtlige av våre resterende kamper, uttaler midtbanespilleren til The Independent.

- Vi kan fokusere fullt og helt på ligaen nå. Vi er inne i en god kamprekke der, og må bare prøve å holde det gående.

- Vi hadde trass i et dårlig resultat på Anfield sjanser til å slå Chelsea ut av Champions League, så vi er naturlig nok skuffet over at vi ikke er i semifinalen. Men vi er glade for at vi spilte oss frem til en slik mulighet. Kampen på Stamford Bridge brakte stoltheten tilbake i laget. Alle kjempet til siste slutt. I perioder av kampen virket det tungt, for eksempel etter at de tok ledelsen 3-2, men vi gjorde to mål til og da ti minutter gjenstod av kampen hadde vi en god mulighet til avansement.

- Vi var sterke i troen på at vi skulle klare å nå semifinalen etter vår gode førsteomgang. Viljen vi viste er en del av lagets karaktertrekk. Vi kjemper videre selv i vanskelige situasjoner. Ligaen vil også være vanskelig å vinne nå, men vi kjemper videre og vil forsøke å vinne alle våre kamper.

Alonso håper at det vil være en fordel for Liverpool at Manchester United i går tok seg videre i Champions League på Portos bekostning. Old Trafford-klubben henger med både der og i FA-cupen, noe som betyr at de kan ha så mange som 12 kamper igjen å spille denne sesongen. Det vil i så fall være dobbelt så mange som Liverpool.

- Dette kan være en fordel for oss i ligaen, da vi får mer hvile enn dem. Men av og til foretrekker du som sagt å spille kamper, gjentar midtbanespilleren.

Liverpool har gjort 23 mål på sine siste sju kamper, og virker å være i kanonform foran sesonginnspurten.

- Det er bra at vi scorer mange mål, men mot Chelsea slapp vi også inn mange, konstaterer Alonso.