Får mange slengbemerkninger

Gerrard innrømmer at han opplever mange ubehagelige kommentarer som fotballspiller. Han er veldig lei seg for episoden på Lounge Inn i Southport.

Steven Gerrard fortalte retten at han får mange mishagsytringer mot seg når han er ute på barer eller restauranter, handler med familien, eller rett og slett bare stopper for trafikklyset.
- Fordi jeg er en fotballspiller, kommer noen ganger supportere bort til meg. Det kan være Liverpool-fans, Everton-fans eller Manchester United-fans. Noen ganger kan kommentarene være nedsettende eller krenkende. Så jeg forsøker å håndtere dem på den best mulige måten jeg kan. Jeg forsøker å snakke med dem og glatte det ut.

Steven Gerrard benektet at han mistet kontrollen i diskusjonen med Marcus McGee på Lounge Inn i Southport 29.desember. Han sa at han forsøkte å gjøre sitt beste for å unngå mulige problemer med supportere som regelmessig har kommet med ubehagelig kommentarer gjennom fotballkarrieren hans.

Juryen fikk høre at Steven Gerrard aldri har vært i trøbbel med politiet siden han ble dømt for fyllekjøring for ti år siden.

Gerrard trodde, akkurat som McGee, at det var han som hadde slått først. Det var bare etter å ha sett bildene fra overvåkningskameraet at han innså at det var John Doran allerede hadde satt en albue i forretningsmannens ansikt.
- Nå vet jeg selvsagt at han hadde blitt slått, reagerte og trodde at slaget kom fra meg. Han kom mot meg og det var da jeg reagerte, Jeg er er veldig lei meg for hele hendelsen.